Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Prezident FIFA Infantino vyjadril podporu Nemeckému futbalovému zväzu

Švajčiar Gianni Infantino Foto: TASR/AP

V pondelok v prvý riadny pracovný deň vo funkcii avizoval, že v čo najskoršom čase začne proces na vybratie organizátora MS 2026.

Zürich 29. februára (TASR) - Nový prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino sa okamžite pustil do práce. V pondelok v prvý riadny pracovný deň vo funkcii avizoval, že v čo najskoršom čase začne proces na vybratie organizátora MS 2026. Tiež vyjadril podporu Nemeckému futbalovému zväzu (DFB) v jeho postupe vyšetrovania pridelenia MS 2006.

"Je to urgentné," citovala agentúra DPA nástupcu a krajana Josepha Blattera zo Švajčiarska vo veci výberu kandidátov na usporiadanie MS 2026. "Musíme začať s procesom v najbližších mesiacoch, ešte pred májovým kongresom v Mexico City," dodal. Organizátora tohto finálového turnaja určia hlasy 209 členských krajín FIFA, a nie hlasovanie členov výkonného výboru ako v minulosti. O šampionát prejavili predbežný záujem USA, Kanada aj Mexiko.

Infantino si cez víkend v sídle FIFA v Zürichu zahral futbalový zápas s kolegami aj známymi tvárami ako Luis Figo a Andrij Ševčenko, prvým oficiálnym vystúpením po zvolení bola účasť na otvorení múzea FIFA. V pondelok potom vyjadril podporu DFB, ktorý vyšetruje možnú korupciu pri udelení MS 2006. "Mám plnú dôveru vo Wolfganga Niersbacha a DFB. Tí celú vec riešia veľmi seriózne," uviedol nový prvý muž svetového futbalu.