Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VIDEO: Prezident MFK Košice sa chce odvolať na medzinárodnom súde

Blažej Podolák, archívne foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Klub z východoslovenskej metropoly zostal minulý piatok definitívne bez licencie na najvyššiu slovenskú súťaž a v budúcom ročníku 2015/2016 by mal hrať druhú najvyššiu súťaž DOXXbet ligu.

Košice 25. mája (TASR) - Prezident slovenského futbalového klubu MFK Košice Blažej Podolák chce podať odvolanie na medzinárodný Športový arbitrážny súd (CAS) do Lausanne proti rozhodnutiu neudeliť klubu licenciu pre Fortuna ligu v budúcej sezóne. Informoval o tom v pondelok denník Šport.



"Podľa predpisov Slovenského futbalového zväzu je to uzavretá vec. Je však ešte možnosť odvolať sa na Športový arbitrážny súd v Lausanne. Využijeme ju," citovalo pondelňajšie vydanie Športu Podoláka, ktorý dodal: "Neviem teraz povedať, či uspejeme, ale pre môj osobný pocit tak chcem urobiť, lebo niektoré veci sa neudiali fér. Nepopieram, že sme nesplnili podmienky licenčného konania, ale si myslím, že viac vecí mi na tomto rozhodnutí nesedí. Preto chceme využiť možnosť odvolať sa, aby arbitrážny súd preskúmal konanie licenčnej komisie SFZ."

Tieto informácie pre TASR potvrdil aj športový riaditeľ košického tímu Ján Lesniak: "Situácia je taká, aká je, i keď majiteľ klubu zvažuje odvolanie na Športový arbitrážny súd v Lausanne. Momentálne na tom pracujú právni zástupcovia klubu. Urobíme všetko preto, aby sme sa pokúsili o udržanie, ako to však dopadne, to nevieme," povedal Lesniak a k situácii z posledných dní dodal: "Nečakali sme takéto rozhodnutie aj keď chlapsky si musíme priznať, že nejaké veci ohľadne licenčného systému sme nesplnili."



MFK Košice odohral posledný domáci duel v najvyššej slovenskej súťaži Fortuna lige v sobotu a so skalnými fanúšikmi sa rozlúčil remízou 1:1 s FK Senica. Klub z východoslovenskej metropoly zostal minulý piatok definitívne bez licencie na najvyššiu slovenskú súťaž a v budúcom ročníku 2015/2016 by mal hrať druhú najvyššiu súťaž DOXXbet ligu. "S majiteľom klubu sme sa zúčastnili viacerých jednaní, robili sme všetko možné aj nemožné, aby sme situáciu v klube stabilizovali. Nejaké veci sú rozpracované, ale uvidíme ako ich vypadnutie do druhej ligy ovplyvní," konštatoval Lesniak.

Slovenský futbalový zväz (SFZ) informoval, že odvolací orgán licenčného konania (OOLK) sa na piatkovom zasadnutí zaoberal odvolaním MFK Košice a potvrdil rozhodnutie Prvostupňového orgánu licenčného konania (POLK) o neudelení licencie pre najvyššiu súťaž z dôvodu nesplnenia finančných kritérií. Toto rozhodnutie je na pôde Slovenského futbalového zväzu (SFZ) konečné. Podolák pre klubový web uviedol, že klub nesplnil licenčné podmienky pre nevyrovnanie sa s triom hráčov - Ján Novák, Peter Bašista a Ľubomír Korijkov, ktorí odmietli podpísať splátkové kalendáre. "Jedným z dôvodov tohto rozhodnutia bol aj tento aspekt. Momentálne čakáme na oficiálne vyjadrenie odvolacej komisie, takže neskôr sa vyjadríme podrobnejšie," potvrdil prvotné informácie Lesniak.