Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Priama konfrontácia hráčov NHL a majiteľov obe strany povzbudila

Foto: TASR/AP

V hoteli na Manhattane sa snažilo zachrániť zvyšok sezóny 18 hokejistov a šesť vlastníkov klubov.

New York 5. decembra (TASR) - Osem hodín trvalo prvé priame stretnutie hráčov zámorskej hokejovej NHL a majiteľov klubov. Schôdzka v New Yorku, na ktorej absentovali lídri strán komisár profiligy Gary Bettman a šéf hráčskej asociácie NHLPA Donald Fehr, podľa reakcií povzbudila oba tábory k ďalším rokovaniam.

V hoteli na Manhattane sa snažilo zachrániť zvyšok sezóny 18 hokejistov a šesť vlastníkov klubov. Za hráčov sa zúčastnili napríklad Sidney Crosby, Martin St. Louis, Shawn Horcoff, Ryan Miller či Manny Malhotra, ligu zastupovali Jeremy Jacobs (Boston), Ronald Burkle (Pittsburgh), Mark Chipman (Winnipeg), Jeffrey Vinik (Tampa Bay), Murray Edwards (Calgary) a Larry Tanenbaum (Toronto). Právnik hráčskych odborov Steve Fehr so zástupcom komisára ligy Billom Dalym boli jediné dve osoby prítomné na schôdzke, ktoré nehrajú hokej a nevlastnia žiadne mužstvo.

"Oceňujem úsilie hráčov. Myslím si, že každý sa usilovne snaží a chce dojsť k dohode, čo je povzbudivé," uviedol po schôdzke pre zámorské médiá zástupca komisára NHL Bill Daly. Dobrý pocit mal po prvej priamej konfrontácii aj Steve Fehr.

"Bol to konštruktívny deň, viedli sme dobrý dialóg. V niektorých ohľadoch by som povedal, že to bol najlepší deň, čo sme zatiaľ mali. Ale čaká nás ešte kopec práce," upozornil Fehr. Podľa niektorých zdrojov urobili obe strany ústupky, detaily nie sú známe. Rokovania sa skončili o polnoci a opäť sa obnovia v stredu, keď v New Yorku zároveň zasadne Rada guvernérov NHL.

Najslávnejšia hokejová súťaž na svete pre výluku prišla už o viac ako tretinu sezóny. Pokrok nepriniesli ani dvojdenné rokovania za účasti federálnych mediátorov minulý týždeň.