Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Prievidza ukončila spoluprácu s trénerom Vlkom, tím povedie Kašša

Ilustračné foto Foto: TASR

Prievidžanom sa v prebiehajúcej sezóne nedarí a po prvej časti extraligy obsadili až 7. miesto.

Prievidza 2. februára (TASR) - Vedenie volejbalového klubu VK Prievidza v utorok ukončilo spoluprácu s trénerom Jaroslavom Vlkom. Bronzový tím z minulého ročníka najvyššej mužskej súťaže povedie do konca sezóny staronový tréner Roman Kašša, ktorý doteraz pôsobil v úlohe asistenta a v niekoľkých zápasoch vypomáhal aj na palubovke na poste nahrávača či libera. Informáciu priniesol oficiálny web klubu volejbal.prievidza.net.

Prievidžanom sa v prebiehajúcej sezóne nedarí a po prvej časti extraligy obsadili až 7. miesto. Družstvo sa trápilo so zraneniami a tím postupne opustili legionári Valerio Savio (smečiar) a Daniel Gorski (nahrávač) a neskôr aj libero Marek Hraňo. Vedenie sa snažilo oživiť hru príchodom venezuelských posíl, nahrávačom Carlosom Paezom a smečiarom Hectorom Salernom, prišlo aj nové libero Ľubomír Kysela, ale zmeny nepomohli. "Kohúti" sa v skupine o 6.-9. miesto najskôr natrápili so Starou Ľubovňou (3:2) a naposledy prehrali v Giraltovciach so Svidníkom 1:3.

"Po zvážení objektívnych aj subjektívnych dôvodov, sa vedenie klubu s trénerom Jaroslavom Vlkom dohodlo po vzájomnej dohode na ukončení spolupráce. Trénerovi Vlkovi ďakujeme za prácu v našom klube a prajeme veľa úspechov v ďalšej trénerskej práci. Vedením extraligového mužstva bol poverený doterajší asistent trénera, tréner minuloročného bronzového tímu Roman Kašša," informoval klub v stanovisku na svojej webovej stránke.

Skúsený kouč Vlk viedol v minulej sezóne volejbalistky COP Nitra, do Prievidze prišiel s ambíciami opäť zaútočiť na popredné priečky. "Celý chod družstva narušili neustále príchody a odchody, v tíme chýbal pokoj a konsolidácia. Bolo viacero zápasov, ktoré sme mali vyhrať, ale nepodarilo sa to a vyústilo to do situácie, že sme sa nedostali do prvej päťky. V tíme chýbala osobnosť, ktorá by to potiahla. Napriek tomu som dúfal, že pred play off sa dáme dokopy a zabojujeme o dobré umiestnenie, ale napokon sme sa s vedením klubu dohodli na ukončení spolupráce. Možno po tejto zmene dostane tím nový impulz," povedal Jaroslav Vlk, ktorý si teraz bude hľadať nové pôsobisko.

Prievidza sa v aktuálnej sezóne predstavila ako jeden z troch slovenských klubov aj v európskych pohároch. V CEV Cupe nestačili Prievidžania na popredný španielsky tím CAI Teruel, následne v Challenge Cupe vypadli s gréckym Ethnikos Alexandropoulis až po domácej prehre v zlatom sete.