Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Príjmy Manchestru United vzrástli oproti minulému roku o 11 percent

Na snímke vpravo brankár United Andre Onana oslavuje so spoluhráčmi úspečný zásah v penalte v zápase 3. kola skupinovej fázy Ligy majstrov vo futbale v skupine A Manchester United - FC Kodaň (1:0) v utorok 24. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Celkové príjmy "červených diablov" síce v porovnaní s predchádzajúcim rokom vzrástli, klub však stále vykázal stratu 42,1 milióna libier.

Manchester 26. októbra (TASR) - Anglickému futbalovému klubu Manchester United vzrástli príjmy o 11 percent. Podľa oficiálneho vyhlásenia zarobil klub v uplynulom fiškálnom roku 648,4 milióna libier, čo je najvyššia suma spomedzi účastníkov Premier League.

Celkové príjmy "červených diablov" síce v porovnaní s predchádzajúcim rokom vzrástli, klub však stále vykázal stratu 42,1 milióna libier. Správa prichádza v čase, keď britský miliardár Jim Ratcliffe opäť prejavil záujem do United investovať. Podľa najnovších informácií chce získať 25-percentný podiel. Pôvodne sa chcel stať väčšinovým vlastníkom klubu. Informácie priniesla agentúra AP.