Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Vrcholia prípravy na tretí ročník cyklopretekov Spišských 333 EXTREME

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Cyklistické nonstop preteky sú určené pre nadšencov horskej cyklistiky.

Spišská Nová Ves 29. júla (TASR) - Posledný júlový a prvý augustový deň budú už tretí rok na Spiši patriť milovníkom cyklistiky a cykloturistiky. Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Spiš totiž organizuje v piatok 31. júla a v sobotu 1. augusta tretí ročník náročných cyklistických pretekov pre aktívnych cyklistov i širokú verejnosť. „Spišských 333 EXTREME je jednou z významných udalostí, ktorá prezentuje Spiš ako atraktívny cyklistický región a športovo-turistickú destináciu,“ informoval riaditeľ pretekov Pavol Bečarik.

Cyklistické nonstop preteky bez podpory „Spišských 333 EXTREME“ sú určené pre nadšencov horskej cyklistiky. V piatok o 9. hodine sa postaví na štart pri Športovej hale v Spišskej Novej Vsi asi 80 odhodlaných pretekárov. Ich úlohou bude zdolať náročné cykloturistické trasy v dĺžke 333 kilometrov alebo tento rok aj v kratšej verzii 200 kilometrov po vyznačených cykloturistických trasách Spiša, a to v časovom limite maximálne 34 hodín.

„Návrat najrýchlejších „cyklo extrémistov“ do cieľa, rovnako pred Športovou halou v Spišskej Novej Vsi, sa očakáva v sobotu vo večerných hodinách. V minulom roku zdolal extrémnu trať po krásnej prírode Spiša víťaz Peter Benko v čase len 17 hodín a 20 minút,“ upozornil Bečarik. V sobotu večer okolo 20. hodiny sa uskutoční aj vyhodnotenie pretekov s odovzdaním cien pre víťazov.

OOCR Spiš organizuje preteky s finančnou podporou Krajskej organizácie cestovného ruchu Košický kraj a v spolupráci s OOCR Slovenský raj a mestom Spišská Nová Ves, ako aj s ďalšími partnermi a sponzormi. "Všetci priatelia pohybu a turistiky na bicykli sú srdečné vítaní pri štarte, ako aj pri vyhodnotení pretekov, ktoré bude spojené s malým kultúrnym programom,“ uzavrel riaditeľ pretekov. Bližšie informácie nájdu záujemcovia na stránke www.333extreme.spis-region.sk.