Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Prípravy na olympijský festival mládeže v Banskej Bystrici vrcholia

Na snímke uprostred členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a ambasádorka EYOF-u Danka Barteková s olympijskym ohňom EYOF pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici 1. júna 2022. Foto: TASR - Ján Krošlák

Centrom podujatia bude Športový park EYOF na Štiavničkách, v rámci ktorého budú môcť obyvatelia a návštevníci povzbudzovať domáce i svetové športové osobnosti v piatich športoch.

Banská Bystrica 13. júla (TASR) - Prípravy Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) Banská Bystrica 2022 vrcholia. Na viacerých miestach budujú potrebné zázemie, ale aj veľkokapacitné stany určené na oddych a stravovanie tisícok účastníkov, športovcov a akreditovaných. TASR o tom informovala Zdenka Marhefková z mediálneho tímu festivalu.

Pripomenula, že obyvatelia a návštevníci mesta si môžu pozrieť pozlátenú sochu olivovníka. Tento symbol mieru a priateľstva priniesli organizátori EYOF 2022 Banská Bystrica z Ríma na Slovensko spolu s ohňom mieru. Do 22. júla ho môžu ľudia vidieť vo vstupnej hale Radnice na Námestí SNP 1 počas pracovných dní v čase od 8.00 do 17.00 h.

Centrom podujatia bude Športový park EYOF na Štiavničkách, v rámci ktorého budú môcť obyvatelia a návštevníci povzbudzovať domáce i svetové športové osobnosti v piatich športoch. "Zaujímavosťou je, že cateringová zóna, ktorá sa nachádza v prednej časti areálu plážového kúpaliska, sa rozkladá na ploche približne 12.000 metrov štvorcových. Počas podujatia sa plánuje v tejto zóne vydať približne 120.000 jedál," doplnil Ján Brejka z organizačného tímu EYOF.

V rámci EYOF Banská Bystrica 2022 sa predstavia športy na trinástich športoviskách v Banskej Bystrici, Badíne, Slovenskej Ľupči, Detve a vo Zvolene. Budú to atletika, basketbal, bedminton, cyklistika, džudo, hádzaná, plávanie, športová gymnastika, tenis a volejbal. Festivalu sa zúčastní 3500 účastníkov zo 48 krajín Európy. Organizačný tím má viac ako 100 členov, v uliciach Banskej Bystrice bude pomáhať 1599 dobrovoľníkov.