Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Olympionička Procházková utrpela zranenia pri dopravnej nehode

Snímka z miesta nehody. Foto: Facebook Polícia SR - Banskobystrický kraj

Päťnásobná olympionička skončila na zemi, keď jej nedalo prednosť auto prichádzajúce z vedľajšej cesty.

Banská Bystrica 29. júna (TASR) - Slovenská bežkyňa na lyžiach Alena Procházková utrpela v stredu večer zranenia pri dopravnej nehode v Banskej Bystrici. Päťnásobná olympionička skončila na zemi, keď jej nedalo prednosť auto prichádzajúce z vedľajšej cesty. Informovala o tom na sociálnej sieti reportérka televízie JOJ Katarína Kováčiková.

Nehodu športovkyne potvrdila v stredu predpoludním banskobystrická polícia. "Na križovatke ulíc Tajovského a Školskej v Banskej Bystrici došlo včera (28.6.) k dopravnej nehode, pri ktorej sa zranila známa športovkyňa z Banskej Bystrice. Vozidlo prichádzajúce z vedľajšej cesty jej podľa doterajších zistení nedalo prednosť, následkom čoho musela prudko brzdiť až došlo k zablokovaniu predného kolesa a cyklistku prehodilo cez riadidlá. Dychové skúšky účastníkov nehody boli negatívne. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania," uviedla polícia na sociálnej sieti.

Tridsaťosemročná Procházková reprezentovala Slovensko na ZOH v Turíne 2006, Vancouveri 2010, Soči 2014, Pjongčangu 2018 i Pekingu 2022. V roku 2009 si v šprinte pripísala víťazstvo na pretekoch Svetového pohára v kanadskom Whistleri, o dva roky neskôr na MS v Osle skončila v rovnakej disciplíne šiesta. Trikrát sa stala celkovou víťazkou SP v behu na kolieskových lyžiach.