Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Prokuratúra vyšetruje údajný doping v tíme Europcar

Doping Foto: TASR/AP

Preteky sužujú dopingové škandály už približne celé desaťročie.

Paríž 28. júna (TASR) - Parížska prokuratúra otvorila predbežné vyšetrovanie cyklistického tímu Europcar, ktorý sa ocitol v tieni podozrenia zo zneužitia kortikoidov počas vlaňajšieho vydania najprestížnejších pretekov Tour de France. Len dva dni pred štartom novej edície Tour v belgickom Liege o tom informoval právny zástupca.

Preteky sužujú dopingové škandály už približne celé desaťročie. Prokuratúra začala vypočúvať niekoľkých jazdcov z francúzskeho tímu na základe upozornenia zo strany národnej antidopingovej agentúry (AFLD).

Športový denník L'Equipe už v stredu informoval, že proces v skutočnosti odštartoval už vlani v auguste, len mesiac po skončení záverečnej etapy. Podľa jedného zo zdrojov agentúry AP, ktorý si neželal byť menovaný z dôvodu prebiehajúceho procesu, sa zatiaľ nenašiel žiadny dôkaz, potvrdzujúci podozrenie.

Výsluch čaká buď Pierra Rollanda, ktorý vlani získal biele tričko pre najlepšieho mladého jazdca, alebo Thomasa Voecklera, ktorý dosiahol štvrtou priečkou najlepšie celkové umiestenie v kariére.