Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Na prológu pretekov Paríž - Nice zvíťazil Matthews, P.Velits bol 138.

Michael Matthews Foto: TASR/AP

Dvojnásobný víťaz Tour de France Španiel Alberto Contador, ktorý pravdepodobne ukončí po sezóne profikariéru, obsadil 27. miesto.

Conflans-Sainte-Honorine 6. marca (TASR) - Víťazom prológu na 74. ročníku cyklistických pretekov Paríž - Nice sa stal v nedeľu Austrálčan Michael Matthews, ktorý sa tak ako prvý obliekol do žltého dresu vedúceho jazdca. Pretekár tímu Orica GreenEdge dosiahol v individuálnej časovke o 0,49 sekundy rýchlejší čas ako Holanďan Tom Dumoulin zo stajne Giant-Alpecin, na treťom mieste skončil Novozélanďan Patrick Bevin (Cannondale Pro Cycling Team). Jediný Slovák na štarte Peter Velits obsadil 138. miesto so stratou 45 sekúnd na víťaza.

Matthews zajazdil 6,1 km dlhý plochý okruch na cestách v Conflans-Sainte-Honorine za 7:39,38 min. a ako výborný šprintér má šancu žlté tričko si v nasledujúcich dňoch dlhšie udržať. Dvojnásobný víťaz Tour de France Španiel Alberto Contador, ktorý pravdepodobne ukončí po sezóne profikariéru, obsadil 27. miesto (+0,16). Spolu s Dumoulinom a Austrálčanom Richie Portem (v nedeľu 11.) mu dávajú odborníci najväčšie šance na celkové prvenstvo na tomto tradičnom podujatí.

Paríž - Nice 2016
Prológ v Conflans-Sainte-Honorine (6,1 km):
1. Michael Matthews (Austr./Orica GreenEdge) 7:39 min.
2. Tom Dumoulin (Hol./Giant-Alpecin) +1 s
3. Patrick Bevin (N.Zél./Cannondale Pro Cycling) +2
4. Jesus Herrada (Šp./Movistar) +6
5. Jon Izaguirre (Šp./Movistar) rovnaký čas
6. Lieuwe Westra (Hol./Astana) +7
...
138. Peter VELITS (SR) +45