Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 7. jún 2024Meniny má Róbert
< sekcia Šport

Proti Portugalsku budeme hrať na harde v NTC, tvrdí Mečíř

Bratislava 23. mája (TASR) - Slovenskí tenisti s najväčšou pravdepodobnosťou odohrajú duel o zotrvanie v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Portugalsku na tvrdom povrchu Premier v bratislavskom NTC. Podľa kapitána slovenského tímu Miloslava Mečířa majú na harde väčšie šance odplatiť súperovi prehru 1:4 z antuky v stredisku Cruz Quebrada z roku 2010.

Duel 2. kola play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny je na programe 14.-16. septembra. "Hráči súhlasili s tým, že by sme Portugalčanov mali dať na nejaký rýchlejší povrch. Antuka im vyhovuje, na tomto povrchu sú najsilnejší, o čom sme sa na vlastnej koži presvedčili pred dvomi rokmi. Predbežne sme už dohodnutí, že budeme hrať na tvrdom povrchu v NTC pod zatiahnutou strechou," povedal pre TASR Mečíř.

Jeho zverenci prehrali začiatkom februára v glasgowskej Braehead aréne s Veľkou Britániou 2:3 a po štvrtý raz za sebou ich čakajú záchranárske práce. Vlani zvíťazili v 2. kole play off v NTC nad Ukrajinou 4:1, rovnakým pomerom triumfovali v septembri 2010 v Minsku nad domácim Bieloruskom a v roku 2009 deklasovali doma Macedónsko 5:0.