Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Vlhovej tréner Magoni po 1. kole slalomu: Nešla preteky

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová na trati 1. kola slalomu Svetového pohára žien v slovinskej Kranjskej Gore 7. januára 2018. Foto: TASR Martin Baumann

Shiffrinová, ktorá mala v priebežnej klasifikácii slalomu na druhú Vlhovú k dobru 185 bodov, totálne ovládla prvé kolo.

Kranjska Gora 7. januára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po 1. kole nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára na priebežnom štvrtom mieste. V Kranjskej Gore zaostala za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou o 2,30 sekundy, na druhú Švédku Fridu Hansdotterovú stratila 83 stotín a na tretiu Wendy Holdenerovú zo Švajčiarska 70 stotín. Vlhovej krajanka Barbara Kantorová štartujúca s číslom 70 nepostúpila do 2. kola. Na líderku stratila 7,70 sekundy a skončila na 46. mieste.

Shiffrinová, ktorá mala v priebežnej klasifikácii slalomu na druhú Vlhovú k dobru 185 bodov, totálne ovládla prvé kolo. Predviedla svoju typickú agresívnu a dynamickú jazdu, ktorou deklasovala konkurentky a za normálnych okolností ich odsúdila do boja o druhú priečku. Žiadna z prvej pätnástky sa jej svojím výkonom ani nepriblížila. Vlhová, ktorá v sobotu v obrovskom slalome v tomto dejisku skončila deviata, nastúpila na štart s číslom päť. Na prvom medzičase už výrazne zaostávala a v dolnej časti náročného svahu nabrala ešte ďalšiu stratu. "Je pre mňa veľmi veľké prekvapenie, ako lyžovala. Nešla preteky, len zišla dole. Neviem, čo sa stalo," uviedol k prvému kolu Vlhovej tréner Livio Magoni v cieľových priestoroch.

Fenomenálna Shiffrinová si išla v nedeľu opäť "vlastnú ligu", o čom svedčí aj skutočnosť, že do dvoch sekúnd sa zmestili len dve pretekárky.

Súťaž v Kranjskej Gore je náhradou za Maribor, kde nebol pre vysoké teploty sneh. Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) určila ako náhradné dejisko 54. ročníka podujatia s názvom Zlatá líška teda Kranjsku Goru.

Vyslaný redaktor TASR Andrej Bezák