Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Prvoradým cieľom Serede vo Fortunalige je záchrana

Na snímke zľava obranca hráč Ľubomír Michalík, hlavný tréner Slavče Vojneski a brankárDejan Iliev počas tlačovej konferencie futbalového klubu ŠKF iClinic Sereď pred novou sezónou Fortuna ligy 2019/2020 v piatok 19. júla 2019 v Seredi. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V lete prišlo k zmene na poste trénera, Karla Stromšíka nahradil Slavče Vojneski.

Sereď 19. júla (TASR) - Futbalisti ŠKF iClinic Sereď v uplynulej sezóne oživili najvyššiu slovenskú súťaž. Po základnej časti sa dokázali prebojovať do prvej šestky Fortuna ligy na úkor vtedajšieho majstra Spartaka Trnava a na tejto priečke napokon skončili aj po desaťkolovej nadstavbe. Zopakovanie podobného umiestnenia by v ročníku 2019/2020 považovali za úspech, v prvom rade sa však chcú zachrániť.

V lete prišlo k zmene na poste trénera, Karla Stromšíka nahradil Slavče Vojneski. Kouč zo Severného Macedónska priviedol do mužstva sedem nových hráčov, rovnaký počet zo Serede odišiel. Do nového ligového ročníka vstúpia jeho zverenci v nedeľu na pôde Trnavy, v druhom kole nastúpia 27. júla proti Senici na štadióne v Myjave, ktorý bude ich prechodným domovom. V generálke na nový ročník FL zvíťazili hráči Serede nad maďarským druholigistom Gyirmót FC, keď sa o oba presné zásahy postaral chorvátsky útočník Dino Špehar.

"V našom klube vládne rodinná atmosféra a na nej staviame. Chceme, aby sa u nás hráči cítili dobre. Prvoradý cieľ je, aby sme sa zachránili v lige a boli konkurencie schopní ostatným mužstvám. Pôjdeme od zápasu k zápasu, pozeráme sa v prvom rade na naše schopnosti a veríme, že si neurobíme hanbu," povedal pre TASR športový riaditeľ Roman Čavojský, ktorý oceňuje prínos trénera Vojneského. "Je veľký profesionál a venuje futbalu naozaj veľa času, má zaujímavé myšlienky. Obklopil sa kvalitným tímom ľudí. Rád by mužstvu vštepil, aby hralo kombinačný a aktívny futbal, ktorý by sa páčil ľuďom. Ak sa toto podarí, budeme spokojní," dodal Čavojský.

káder ŠKF iClinic Sereď:


brankári: Radovan Hodál, Dejan Iliev, Pavol Penksa
obrancovia: Nikola Unkovič, Martin Slaninka, Tomáš Hučko, Tidiane Djiby Ba, Martin Mečiar, Ľubomír Michalík, Martin Sus
stredopoliari: Kristián Lukáčik, Cleber, Roko Jureškin, Alex Iván, Matej Loduha, Filip Pankaričan, Denis Ventúra, Bankole Olawale Adekuoroye, Aldo Omar Baez
útočníci: Dino Špehar, Ľubomír Ulrich, Adam Morong
tréner: Slavče Vojneski
asistent trénera: Bobi Stojkovski
tréner brankárov: Roland Praj
vedúci mužstva: Ondrej Sobotovič
asistent ved. mužstva: Pavel Majko, lekár: Miroslav Benkovský, fyzioterapeut: Matej Chrenko
masér: Libor Chrenko
športový riaditeľ: Roman Čavojský


Príchody a odchody:

príchody: Dejan Iliev (ročné hosťovanie, Arsenal Londýn), Radovan Hodál (Trenčianske Teplice), Martin Slaninka (Prostějov), Nikola Unkovič (FK Stepojevac), Roko Jureškin (Hajduk Split), Cléber Silva Nascimento (Zlaté Moravce), Kristián Lukáčik (Podbrezová)

odchody: David Samuel Nwolokor (ukončenie hosťovania, Rijeka), Matej Dybala (ukončenie hosťovania, MŠK Žilina), Jozef Menich (koniec zmluvy, FC Spartak Trnava), Marek Kuzma (hosťovanie, Dubnica), Róbert Richnák (koniec zmluvy), Rudolf Bilas (koniec zmluvy), Kathon Kenroy St. Hillaire (koniec zmluvy)