Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Prvý zjazd sezóny Svetového pohára vyhral Aksel Lund Svindal

Nórsky lyžiar Aksel Svindal, archívne foto. Foto: TASR/AP

Po sezónach vynechaných pre zranenie je to pre charizmatického šampióna veľká náplasť o to viac, že v SP neabsolvoval najrýchlejšiu disciplínu od marca 2014, teda takmer dva roky

Lake Louise 28. novembra (TASR) - Nórsky lyžiar Aksel Lund Svindal vyhral v sobotu v kanadskom Lake Louise prvý zjazd sezóny Svetového pohára. Nórsky veterán spravil síce v strede svahu chybu, ale bleskovo ju skorigoval, dokázal ešte postupne zvýšiť tempo a v cieli mal najtesnejší náskok jedinej stotinky pred Talianom Petrom Fillom.

Tretie miesto obsadil Američan Travis Ganong (+0,36 s) a Svindalov krajan Kjetil Jansrud obsadil až 9. priečku (+0,99). Obaja Nóri si "sprivatizovali" tri merané tréningové jazdy, ale v pretekoch dokázal ich kĺzavú dominanciu realizovať iba skúsenejší Svindal. Potvrdil tak, že mu kanadské stredisko sedí, lebo v ňom slávil siedmy triumf kariéry v pretekoch SP, čo je viac ako štvrtina všetkých jeho 26 triumfov.

Po sezónach vynechaných pre zranenie je to pre charizmatického šampióna veľká náplasť o to viac, že v SP neabsolvoval najrýchlejšiu disciplínu od marca 2014, teda takmer dva roky. Medzitým bol jeho prvý štart v elite obrovský slalom pred mesiacom v Söldene.