Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

PSG utrpel prehru už v druhom kole, Silva: Dúfam, že bola posledná

Na archívnej snímke Thiago Silva. Foto: TASR/AP

Futbalisti parížskeho veľkoklubu v nedeľnom stretnutí podľahli na trávniku Stade Rennes 1:2.

Paríž 19. augusta (TASR) - Futbalisti majstrovského Paríža St. Germain utrpeli prvú prehru v najvyššej francúzskej súťaži už v druhom kole nového ročníka. V nedeľnom stretnutí podľahli na trávniku Stade Rennes 1:2 a súper im odplatil prehru rovnakým pomerom zo súboja o národný Superpohár, ktorý sa uskutočnil začiatkom augusta v čínskom Šen-čene.

Tentoraz sa garde otočilo, obhajcovia titulu viedli od 36. minúty zásluhou Edinsona Cavaniho, ale Rennes v domácom prostredí zvrátili nepriaznivý vývoj rovnako ako sa to podarilo PSG v Superpohári. Tesne pred prestávkou vyrovnal M'Baye Niang a krátko po zmene strán strelil víťazný zásah Romain del Castillo. Ďalším hrdinom domácich sa stal len 16-ročný Eduardo Camavinga, ktorý režíroval stred poľa a podieľal sa na rozhodujúcom góle. V prvom tíme debutoval iba v apríli. "S profesionálmi trénuje vyše šesť mesiacov, do mužstva zapadol veľmi dobre. Snažili sme sa, aby napredoval v ideálnych podmienkach. Začal koncom minulej sezóny a na začiatku tejto potvrdzuje, akým talentom disponuje," povedal tréner Julien Stephan na margo prvého hráča narodeného od januára 2002, ktorý sa predstavil v jednej z piatich elitných európskych líg.

V hviezdnom kádri St. Germain opäť chýbal Neymar, ktorý deň pred zápasom nedokončil tréning. Brazílčan chýbal aj v prvom stretnutí s Nimes (3:0) a už dlhšie sa špekuluje o jeho odchode z Paríža. Športový riaditeľ klubu Leonardo potvrdil, že rokujú s možnými záujemcami. Zverenci Thomasa Tuchela sa bez neho strelecky presadili jedinýkrát a na body im to nestačilo. "Bolo náročné vytvoriť si priestor, pretože domáci bránili pri rozostavení 5-3-2 s mnohými hráčmi. Urobili maximum, aby sa nám vyrovnali, nevedeli sme sa presadiť ani po krídlach. Otvorili sme skóre a mali sme aj šancu na druhý gól, ale nepridali sme poistku a potom sme dvakrát inkasovali. Tým sa to skomplikovalo a už sme nenašli cestu naspäť. Musíme pohľadať riešenia, postupne to príde," povedal nemecký kouč.

Marquinhosa, ktorý odohral celý duel v strede poľa, mrzel najmä inkasovaný gól do šatne: "Vieme predsa, že nie je jednoduché skórovať na súperovej pôde. Preto sme nemali dopustiť vyrovnávajúci zásah, tobôž nie tesne pred polčasom. Musíme si zachovať pokoj a ďalej pracovať. Sezóna je dlhá, ešte môžeme nazbierať veľa bodov. Nesmieme však opakovať rovnaké chyby, rozoberieme si zápas a poučíme sa do budúcnosti. V nasledujúcom vystúpení sa určite zlepšíme." Neúspechu favorita nezabránil ani ďalší Brazílčan, kapitán a stopér Thiago Silva. "Bol to náročný súboj a ťažko sa o tom hovorí. Otvorili sme skóre a potom sme poľavili v koncentrácii. Je to škoda. Keď inkasujete na konci prvého a hneď na začiatku druhého polčasu, je to nepríjemné. Neboli sme na to pripravení, musíme sa pozbierať a zabudnúť na všetko, čo sa stalo. Nebol to Paríž St. Germain, aký poznáme. Futbalisti Rennes boli efektívnejší, musíme sa pozrieť na naše chyby. Nie je dobré, že už po dvoch kolách máme na konte prehru, dúfam, že bola posledná v ročníku," povedal Silva pre Canal+.