Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

PSV remizoval s Dortmundom v LM, Bosz: Škoda, že sme nedali druhý gól

Hráč Dortmundu Marcel Sabitzer (vpravo) bojuje o loptu s hráčom PSV Jordanom Tezeom počas prvého zápasu 16. kola futbalovej Ligy majstrov medzi PSV Eindhoven a Borussiou Dortmund na štadióne Philips v holandskom Eindhovene v utorok 20. februára 2024. Foto: TASR/AP

Prvú veľkú príležitosť duelu v Eindhovene mal po štvrťhodine domáci Malik Tillman, ktorý sa dostal k zakončeniu z hranice šestnástky.

Eindhoven 21. februára (TASR) - Tréner PSV Eindhoven vyčítal svojim zverencom najmä nevyužité šance v utorkovom úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov proti Borussii Dortmund (1:1). Podľa Petra Bosza si jeho tím v stretnutí vypracoval množstvo gólových príležitostí, ale nedokázal ich zúžitkovať.

"V druhom polčase sme mali veľa šancí. Škoda, že sme ich nedokázali pretaviť v druhý gól," vyhlásil bezprostredne po stretnutí Bosz. Zápas sa začal hneď z úvodu veľmi opatrne. Prvú veľkú príležitosť duelu v Eindhovene mal po štvrťhodine domáci Malik Tillman, ktorý sa dostal k zakončeniu z hranice šestnástky. V 24. minúte sa hosťom podarilo presadiť z nenápadnej akcie, ktorú zakončil úspešnou strelou Donyell Malen. "Začali sme veľmi opatrne, myslím, že v prvých minútach boli nervózne obe strany," vyhlásil Edin Terzič, tréner Dortmundu.

V 54. minúte chcel v šestnástke sklzom zastaviť Tillmana brániaci Hummels, ktorý síce najskôr trafil loptu, následne však aj nohy útočiaceho hráča a srbský arbiter Jovanovič nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil kapitán de Jong a s prehľadom premenil na 1:1. V 72. minúte podržal domácich brankár Martinez, ktorý výborne zareagoval po priamom kope na teč Wolfa a udržal pre svoj tím dobrú východiskovú pozíciu pred odvetou.

Hráčov Dortmundu udelenie pokutového kopu pre domácich rozhorčilo a trvali na tom, že Hummels pred zákrokom na Tillmana loptu zrazil. "Z reakcie našich hráčov bolo vidieť, že s tým nesúhlasia. Tillman sa smial na všetky strany, Bakayoko taktiež. Všetci sa usmievali ešte niekoľko minút potom," povedal po zápase Hummels.

Kontroverzný vyrovnávajúci gól poskytol šance na oboch stranách. Striedajúci Wolf z Dortmundu prinútil Waltera Beníteza v bráne PSV k ostrému zákroku. Pätnásť minút pred koncom sa Bakayoko prekľučkoval obranou Dortmundu, ale nedokázal sa presadiť. "Keď sa pozriete na celý zápas, mali sme viac šancí ako Dortmund. Myslím si, že 1:1 nie je až taký zlý výsledok," vyhlásil stredopoliar holandského tímu Joey Veerman.

Hummels priznal, že jeho tím sa nechal príliš uniesť atmosférou na štadióne, ale verí v domáci triumf, keď sa obe mužstvá stretnú o tri týždne v odvetnom zápase. "Dnes som videl, že máme veľkú šancu triumfovať nad Eindhovenom," vyhlásil 35-ročný nemecký reprezentant. "Doma nás čaká 80 000 divákov a tam sme neporaziteľní," dodal jeho spoluhráč Nico Schlotterbeck.