Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Puyol ostáva v Barcelone, bude asistentom športového riaditeľa

Ilustračné foto Carles Puyol Foto: TASR/AP

Dlhoročný kapitán Puyol sa len tento mesiac oficiálne lúčil s FC Barcelona.

Barcelona 30. mája (TASR) - Vedenie španielskeho futbalového klubu FC Barcelona vymenovalo bývalého kapitána Carlesa Puyola za asistenta športového riaditeľa Andoniho Zubizarretu. Informovala agentúra Reuters.

"Ďakujem FC Barcelona za všetko, čo mi poskytli a tiež za túto príležitosť," uviedol pre oficiálny web klubu 36-ročný Puyol, ktorý sa zhostí novej úlohy v septembri. "Vždy som hral futbal a snažil sa robiť najviac, čo bolo v mojich silách. To isté budem robiť aj v novej práci. Teraz si ale ešte potrebujem oddýchnuť a pokračovať v liečbe môjho kolena, aby som sa potom naplno mohol venovať ďalším povinnostiam."

Dlhoročný kapitán Puyol sa len tento mesiac oficiálne lúčil s FC Barcelona. V drese katalánskeho veľkoklubu vybojoval počas pätnástich sezón spolu 21 trofejí a získal si mimoriadny rešpekt fanúšikov, spoluhráčov i protihráčov. Majster sveta i Európy s reprezentáciou Španielska oznámil posezónny odchod z Barcelony už v marci, pretože ho trápia pretrvávajúce problémy s kolenom.

Puyol ako produkt barcelonskej mládežníckej akadémie La Masia debutoval v klube pod vedením holandského kouča Louisa van Gaala v sezóne 1998/1999 a tímu pomohol k triumfom v Lige majstrov v rokoch 2006, 2009 a 2011. Bol súčasťou legendárnej ekipy trénera Pepa Guardiolu, ktorá v kalendárnom roku 2009 vyhrala všetky súťaže, v ktorých štartovala. V uplynulom období ho ale neustále prenasledovali zranenia a v tejto sezóne odohral iba päť ligových duelov.