Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

Radwanská vyhrala turnaj v Miami, vo finále zdolala Šarapovovú

Agniezska Radwanská s titulom v Miami Foto: TASR/AP

Poľka Agniezska Radwanská si ako nasadená päťka poradila s dvojkou "pavúka" Ruskou Mariou Šarapovovou v dvoch setoch 7:5, 6:4.

Miami 31. marca (TASR) - Poľská tenistka Agnieszka Radwanská sa stala víťazkou dvojhry na prestížnom turnaji WTA Sony Ericsson Open v americkom Miami (dotácia 4,825 milióna dolárov). Vo finále si ako nasadená päťka poradila s dvojkou "pavúka" Ruskou Mariou Šarapovovou za 1:44 h v dvoch setoch 7:5, 6:4.

Radwanská získala celkovo deviaty singlový titul na ženskom profesionálnom okruhu, druhý v tomto roku. Vo februári nenašla premožiteľku v Dubaji. Šarapovová ani štvrté finále v Miami nedokázala pretaviť v zisk cennej trofeje, hoci s Radwanskou mala až do soboty priaznivú bilanciu 7:1. Poľka, ktorá vo finálovom súboji ani raz nestratila vlastné podanie a celým turnajom v Miami prešla bez straty setu, zinkasuje prémiu 712.000 USD, do rebríčka WTA si pripíše 1000 bodov.

Dvadsaťtriročná rodáčka z Krakova po zisku titulu žiarila spokojnosťou. "Vyhrať v Miami je skvelý pocit, veď ide o piaty najväčší turnaj na svete, v hierarchii je hneď za grandslamovými. Štartujú na ňom najlepšie hráčky. Na ceste k titulu bolo treba odohrať šesť výborných zápasov a som veľmi šťastná, že sa mi to podarilo. Môj tenis je založený na tom, že sa snažím mixovať údery a táto taktika prináša ovocie. Vo finále som bola maximálne koncentrovaná od prvej do poslednej loptičky. Predviedla som výborný tenis a v dôležitých momentoch ma podržalo podanie. Ani raz som nestratila servis, čo bol kľúč k úspechu," povedala Radwanská pre akreditované médiá.

dvojhra - finále:

Agnieszka Radwanská (5-Poľ.) - Maria Šarapovová (2-Rus.) 7:5, 6:4