Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Rafael nahradil v nominácii Brazílie zraneného brankára Edersona

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ederson utrpel zlomeninu očnej jamky, ktorá ho vyradila z účasti v záverečných dvoch zápasoch tejto sezóny a tiež zo štartu na Copa America.

Rio de Janeiro 20. mája (TASR) - V nominácii brazílskej futbalovej reprezentácie na blížiaci sa turnaj Copa America prišlo k zmene. Zraneného brankára Edersona z tímu sériového anglického majstra Manchestru City nahradil Rafael, ktorý pôsobí v najvyššej domácej súťaži v FC Sao Paulo. Pridal sa tak k dvojici brankárov Alissonovi a Bentovi, informovala AP.

Ederson utrpel zlomeninu očnej jamky, ktorá ho vyradila z účasti v záverečných dvoch zápasoch tejto sezóny a tiež zo štartu na Copa America. Zranil sa po kolízii s Cristianom Romerom v minulotýždňovom stretnutí s Tottenhamom Hotspur. Očné vyšetrenie odhalilo drobnú fraktúru v oblasti pravej očnej jamky.

Do kádra Brazílie pribudli aj obranca turínskeho Juventusu Bremer, stredopoliar Atalanty Ederson a útočník Pepe z FC Porto. Brazília odohrá pred štartom Copa America dva prípravné zápasy s USA a Mexikom.