Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Rahm prijal ponuku kontroverznej LIV Golf Invitational Series

Španielsky golfista Jon Rahm pózuje 7. decembra 2023 v New Yorku. Španielsky golfista Jon Rahm prijal vo štvrtok ponuku saudskoarabskej LIV Golf Invitational Series. Foto: TASR - AP

PGA zatiaľ na vyjadrenie nereagovala, v minulosti však suspendovala hráčov, ktorí sa prihlásili do série LIV.

Rijád 8. decembra (TASR) - Španielsky golfista Jon Rahm prijal vo štvrtok ponuku saudskoarabskej LIV Golf Invitational Series. Podľa informácií agentúry AP mu kontroverzná séria ponúkla vyšší zárobok než celkový objem prize money PGA Tour.

Rahm priznal, že rozhodnutie nebolo jednoduché. "Veľmi ma to potešilo. Niektoré veci v sérii LIV boli veľmi lákavé," povedal tretí najlepší hráč na svete v rozhovore pre zámorské médiá. Informácie o výške zmluvy neprezradil, no objavili sa správy, podľa ktorých si má prísť na 500 miliónov dolárov. To je o 40 mil. viac ako objem prize money v tomto roku v PGA Tour.

Dvadsaťdeväťročný golfista pritom nedávno povedal, že je dostatočne finančne zabezpečený a zaujíma sa len o históriu a odkaz športu. Na zvestiach o sebe v spojitosti s LIV sa podľa vlastných slov smial. "Bola to skvelé ponuka, suma je skvelá, je to úžasné. Stále však platí to, čo som povedal: Nehrám golf pre peniaze. Ako manžel, otec a rodinne založený človek mám povinnosť dať svojim blízkym tie najlepšie príležitosti a zdroje, ktoré mám k dispozícii," vysvetlil Rahm. PGA zatiaľ na vyjadrenie nereagovala, v minulosti však suspendovala hráčov, ktorí sa prihlásili do série LIV. Tá sa začína 2. februára.