Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kližan vypadol vo Viedni v 1. kole. Nad jeho sily bol Brit Murray

Slovenský tenista Martin Kližan Foto: TASR/AP

Najvyššie nasadený tenista potreboval na vyradenie Kližana tri sety.

Viedeň 26. októbra (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan vypadol na turnaji ATP Erste Bank Open 500 vo Viedni už v prvom kole. Nad jeho sily bol podľa očakávania najvyššie nasadený hráč Brit Andy Murray, ktorý vyhral v troch setoch 6:3, 6:7 (5) a 6:0. Zápas trval dve hodiny a 22 minút.

Kližan odohral v prvom vzájomnom súboji so svetovou dvojkou vyrovnané dva sety. Hneď v prvej hre mal k dispozícii tri brejkbaly, ale bez využitia a sám potom prišiel o servis vo štvrtej hre za stavu 1:2. Murray si už náskok vziať nenechal a vybojoval prvé dejstvo za 43 minút v pomere 6:3.

V druhom sete získal Murray prvé dva gemy, no Kližan neskôr dokázal vďaka svojmu prvému brejku v zápase otočiť z 2:4 na 5:4 vo svoj prospech. Hoci si za stavu 5:5 opäť prehral svoje podanie, vynútil si napokon tajbrejk. V skrátenej hre od začiatku viedol Murray, ale koncovka patrila Kližanovi - z 3:5 otočil štyrmi bodmi za sebou na 7:5.

Rozhodujúci set pred 7100 divákmi vo viedenskej hale už bol jasne v réžii favorizovaného Brita. Murray v ňom nedovolil slovenskému tenistovi uhrať ani jednu hru a postúpil do osemfinále. V ňom sa stretne s Francúzom Gillesom Simonom.

Murray predtým pri triumfoch na turnajoch v Pekingu a Šanghaji nestratil v desiatich dueloch ani set, po dlhom čase mu ho zobral až Kližan. "V prvých dvoch setoch mi nešlo podanie podľa predstáv, čo ma na konci druhého dostalo do problémov," citovala agentúra APA slová britského tenistu, ktorý za stavu 6:3 a 4:2 kráčal za hladkým víťazstvom. Napokon ale musel bojovať ďalej. "V rozhodujúcom sete sa sa môj servis i hra rapídne zlepšili," povedal Murray o treťom dejstve, ktorý trval iba 25 minút.

dvojhra

1. kolo:

Andy Murray (1-V.Brit.) - Martin KLIŽAN (SR) 6:3, 6:7 (5), 6:0
Philipp Kohlschreiber (Nem.) - Stéphane Robert (Fr.) 4:6, 6:3, 7:6 (3)
Albert Ramos-Vinolas (Šp.) - Fabio Fognini (Tal.) 6:2, 6:2

2. kolo:

Ivo Karlovič (8-Chorv.) - Damir Džumhur (BaH) 7:6 (6), 4:6, 7:6 (5)
John Isner (USA) - Feliciano Lopez (Šp.) 7:6 (1), 3:6, 7:6 (2)