Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Razgrad pred odvetou so Slovanom prehral u nováčika, trénera vyhodili

Na snímke vľavo Kristián Kolčák (Slovan) a vpravo Roman Bezjak (Razgrad)/Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Rozhodujúci gól padol už v 10. minúte.

Sofia 21. júla (TASR) - Futbalisti obhajcu bulharského titulu Ludogorca Razgrad šokujúco prehrali v sobotňajšej ouvertúre ligového ročníka na pôde nováčika Ľubimecu 1907 0:1 (0:1).

Rozhodujúci gól strelil už v 10. minúte Aess, favorit prišiel v 72. minúte o vylúčeného rumunského stopéra Motiho.

Zverenci trénera Ivajla Peteva majú za sebou nevydarený týždeň, v stredu na Pasienkoch podľahli bratislavskému Slovanu 1:2 v prvom dueli 2. predkola Ligy majstrov 2013/2014. S "belasými" odohrajú odvetu v stredu 24. júla o 19.30 SELČ v Razgrade.

Víťaz bulharsko-slovenskej konfrontácie sa v 3. predkole stretne s lepším z dvojice Partizan Belehrad - Širak Gjumri.

Trénera Peteva vyhodili

Bulharský futbalový majster Ludogorec Razgrad vyhodil v nedeľu trénera Ivajla Peteva. Súper Slovana Bratislava v 2. predkole prestížnej Ligy majstrov 2013/2014 totiž v šokujúco prehral v sobotňajšej ouvertúre ligového ročníka na pôde nováčika Ľubimecu 1907 0:1 (0:1).

Rozhodujúci gól strelil už v 10. minúte Aess, favorit prišiel v 72. minúte o vylúčeného rumunského stopéra Motiho.

Obhajca bulharského titulu má za sebou nevydarený týždeň, v stredu na Pasienkoch podľahol bratislavskému Slovanu 1:2, hoci viedol 1:0 a Slovan prišiel o vylúčeného stredopoliara Erika Grendela. S "belasými" odohrajú odvetu v stredu 24. júla o 19.30 SELČ v Razgrade. Víťaz bulharsko-slovenskej konfrontácie sa v 3. predkole stretne s lepším z dvojice Partizan Belehrad - Širak Gjumri.

"Ivajlo Petev už nie je trénerom Ludogorcu. Tento verdikt padol okamžite po zápase s Ľubimecom po konzultáciách s vedením. Teraz zvažujeme niekoľko možností, kto Peteva nahradí a informáciu zverejníme v najbližších dňoch," informoval klub v oficiálnom komuniké. Dočasným vedením poverili doterajšieho asistenta Georgia Dermendžieva.

Tridsaťosemročný Petev prišiel do Ludogorca v roku 2010 a v roku 2012 s ním vyhral majstrovský titul aj bulharský Superpohár.