Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Neapol neudržal náskok z prvého zápasu, postupuje Chelsea

Foto: TASR/AP

Štvrťfinále Ligy majstrov bude bez slovenskej účasti. Neapol si neudržal vedenie z domáceho ihriska 3:1, v druhom zápase prehral s Chelsea 4:1. Ďalej postupuje i Real, ktorý porazil CSKA rovnako 4:1.

Bratislava 14. marca (TASR) - Bratislava 14. marca (TASR) - Poslednými štvrťfinalistami prestížnej Ligy majstrov sa stali futbalisti Realu Madrid a FC Chelsea. "Biely balet" si poradil v osemfinálovej odvete na San Bernabeu s CSKA Moskva 4:1 a v ďalšom stredajšom zápase zvíťazil FC Chelsea nad SSC Neapolom aj so Slovákom Marekom Hamšíkom 4:1 po predĺžení.

Foto: TASR/AP


Španielsky gigant hral v odvete s CSKA disciplinovane, jeho hráči dôrazne dostupovali súpera a trpezlivo čakali na svoju šancu. Hostia sa napriek svojej snahe dostali do väčšej šance len v samom úvode, ale Doumbia v páde zblízka mieril nad. Domáci svoju územnú prevahu však vyjadrili gólovo až po necelej polhodine. Na Khedirov mäkký oblúčik za ofsajdovú pascu si nabehol Kaká a jeho spätnú prihrávku poslal do siete Higuain napriek tomu, že ťažil z predchádzajúceho postavenia mimo hry - 1:0. Ďalší gól pridal favorit v 55. minúte, kedy Cristiano Ronaldo strelou z veľkej diaľky zaskočil brankára CSKA - 2:0. V 69. minúte prišiel na ihrisko Benzema a po necelých 60 sekundách zvýšil na 3:0, keď zblízka na dvakrát prekonal Čepčugova - 3:0. Hráči ruského tímu sa však nevzdali a v 77. minúte po nádhernej strele Tošiča spoza šestnástky sa lopta odrazila od brvna do siete - 3:1. Dohrávalo sa na oboch stranách otvorene ofenzívne, ale skóre už zmenil len Cristiano Ronaldo, ktorý dorazil prihrávku Benzemu do prázdnej brány - 4:1.


Real Madrid VS CSKA Moscow 4-1 (Agg: 5-2)... by WinningFT

Na Stamford Bridge nastúpili domáci už bez odvolaného trénera Andreho Villasa-Boasa, ktorého nahradil doterajší asistent Roberto Di Matteo. Hostia však začali lepšie, pretože na Sturridgovu nepríjemnú strelu odpovedal najskôr strelou z otočky Hamšík, potom Cavani mieril do bočnej siete a po Inlerovej kolmici zneškodnil gólovú šancu Lavezzimu vybiehajúci gólman Čech. Chelsea hrozila najmä po centroch a presne tak dosiahli aj svoje dva prvé gólové úspechy. V 28. minúte si na Ramiresov ostrý center do šestnástky Drogba a hoci tiesnený hlavou skóroval svoj 37. gól v LM - 1:0. Hostia odpovedali Cavaniho krížnou strelou, na druhej strane v závere polčasu na bránkovej čiare zachraňoval Paolo Cannavaro. Krátko po zmene strán si po rohovom kope na bližšiu žrď nabehol Terry a opäť hlavou skóroval - 2:0. Účastník série však čoskoro odpovedal výborne hrajúcim Inlerom, ktorého halfvolej trhal sieť Čechovej brány - 2:1. Po hodine hry sa brankár De Santics vyznamenal pri Ivanovičovej strele z uhla i následnom Drgobovom halfvoleji. Hostí mohol definitívne posunúť do ďalšej fázy Zuniga, ale v 70. minúte s ním vyhral kľúčový mikrosúboj gólman Chelsea. Zahrmelo na druhej strane. Po ruke Dossenu premenil pokutový kop bezpečne Lampard - 3:1 a zápas išiel do predĺženia, pretože rovnaký výsledok sa zrodil aj na štadióne Svätého Pavla. V nadstavenom čase mohol skórovať najprv Hamšík, ktorý hral do 105. minúty, ale jeho náročný volej zo šestnástky preletel tesne vedľa brány. Na druhej strane po zaváhaní obrancu Campagnara podbehol loptu brankár De Santcis, ale Torres z uhla jeho hrúbku nepotrestal. O štyri minúty neskôr však Drogba spätnou prihrávkou našiel na bielom bode nekrytého Ivanoviča a ten strelil postupový gól na 4:1. Drogba z posledného brejku gólovu bodku nedal.


Chelsea Vs Napoli 4-1, 2012 (Champions League) by red_wing_21

Úvodné štvrťfinálové zápasy LM sú na programe 27. resp. 28. marca, odvety 3. a 4. apríla. Do tejto fázy postúpili aj tímy APEOL Nikózia, AC Miláno, Bayern Mníchov, FC Barcelona, Benfica Lisabon a Olympique Marseille.



Sumáre osemfinále LM:

FC Chelsea - SSC Neapol 4:1 (3:1, 1:0)


Góly: 29. Drogba, 47. Terry, 75. Lampard (11 m), 105. Ivanovič - 55. Inler, ŽK: Lampard, A. Cole - Maggio, P. Cannavaro, Inler, Campagnaro, rozhodca: Brych (Nem.)

/prvý zápas 1:3, postúpila FC Chelsea/

Chelsea: Čech - Ivanovič, Luiz, Terry (98. Bosingwa), A. Cole - Ramires, 5 Essien, Lampard - Sturridge (63. Torres), Mata (95. Malouda) - Drogba

Neapol: De Sanctis - Campagnaro, P. Cannavaro, Aronica (110. Vargas) - Maggio (36. Dossena), Gargano, Inler, Zuniga - Hamšík (106. Pandev), Cavani, Lavezzi



Real Madrid - CSKA Moskva 4:1 (1:0)

Góly: 26. Higuain, 55. a 90.+4 C. Ronaldo, 70. Benzema - 77. Tošič, ŽK: Xabi Alonso - Musa, Čepčugov, V. Berezuckij, Mamajev, rozhodca: Lannoy (Fr.)

/prvý zápas 1:1, postúpil Real Madrid/

Real: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - Özil (87. Diarra), Kaká (76. Granero), C.Ronaldo - Higuain (69. Benzema)

CSKA: Čepčugov - A. Berezuckij, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Musa (60. Sekou), Wernbloom, Aldonin (46. Mamajev), Tošič (81. Necid) - Dzagojev, Doumbia