Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Real Madrid desiatykrát víťazom španielskeho Superpohára

Hráči Realu Madrid. Foto: TASR/AP

Pre zverencov trénera Zinedina Zidana je to už druhá trofej v novej sezóne, pred týždňom vyhrali v macedónskom Skopje v zápase o európsky Superpohár nad Manchestrom United 2:1.

Madrid 17. augusta (TASR) - Futbalisti Realu Madrid sa stali desiatykrát víťazmi španielskeho Superpohára. V odvetnom dueli zvíťazili na domácej pôde nad FC Barcelona 2:0 a nadviazali na nedeľňajší triumf 3:1 z Camp Nou. Pre zverencov trénera Zinedina Zidana je to už druhá trofej v novej sezóne, pred týždňom vyhrali v macedónskom Skopje v zápase o európsky Superpohár nad Manchestrom United 2:1.

Real nastúpil v odvete proti Barcelone bez Cristiana Ronalda, ktorý dostal v úvodnom súboji červenú kartu, následne strčil do hlavného rozhodcu a vyslúžil si päťzápasový dištanc. Po vypršaní trestu už bol k dispozícii dispečer stredu poľa Luka Modrič. "Biely balet" mal raketový štart a už v 4. minúte sa ujal vedenia po exportnej ďalekonosnej strele Marca Asensia. Barcelona mohla vyrovnať vďaka Lionelovi Messimu, no ten stroskotal na Keylorovi Navasovi. Triumf Realu spečatil v 39. minúte Karim Benzema po prihrávke Marcela. V druhom polčase mala Barcelona viaceré šance na skorigovanie výsledku, Messi však iba opečiatkoval brvno a hlavička Luisa Suareza skončila na žrdi.


sumár - 2. zápas:

Real Madrid - FC Barcelona 2:0 (2:0)

Góly: 4. Asensio, 39. Benzema, ŽK: Suarez, Mascherano (obaja Barcelona)

/prvý zápas: 3:1, Real získal španielsky Superpohár/