Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Solari dostal od Realu Madrid riadnu zmluvu do konca sezóny

Santiaga Solari. Foto: TASR/AP

Vedenie klubu už doručilo národnému zväzu RFEF potrebné dokumenty.

Madrid 12. novembra (TASR) - Španielsky futbalový klub Real Madrid v pondelok menoval na post riadneho trénera Santiaga Solariho z Argentíny. Ten doposiaľ viedol "biely balet" na dočasnej báze po odvolanom Julenovi Lopeteguim, ktorému pred dvoma týždňami definitívne "zlomila väz" prehra 1:5 v El Clasicu.

Podľa informácií agentúry AFP vedenie klubu už doručilo národnému zväzu RFEF potrebné dokumenty. "Všetko je v poriadku. Real mu vypracoval zmluvu a nie sú s ňou žiadne problémy," uvádza sa v oficiálnom komuniké federácie.

Štyridsaťdvaročný Solari prevzal kormidlo na konci októbra po tom, čo sa Real predčasne rozlúčil s bývalý trénerom Španielska Lopeteguim. V siedmich posledných dueloch pod ním úradujúci trojnásobný európsky šampión päťkrát prehral, raz remizoval a zdolal len v LM Plzeň 2:1. V La Lige sa prepadol na 9. miesto a jeho hráči 481 minút nedali gól, čo bol nový negatívny rekord. Pod vedením kouča treťoligovej rezervy sa Madridčania zdvihli a tešili sa zo štyroch súťažných víťazstiev za sebou.

Vedenie Realu pôvodne plánovalo získať ako náhradu Taliana Antonia Conteho alebo Joseho Mourinha z Manchestru United. "Nechcem nasadnúť do idúceho vlaku. Neponáhľam sa, počkám do júna, aby som odštartoval nový projekt," odôvodnil odmietnutie Conte.