Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Real Madrid podporil Nadala v boji proti obvineniam o dopovaní

Na archívnej snímke tréner Realu Madrid Zinedine Zidane (tretí vpravo) stojí vedľa Cristiana Ronalda počas tréningu v Madride. Foto: TASR/AP

Nadal si dal v roku 2012 7-mesačnú prestávku od súťažného kolotoča, aby si doliečil zranenia. Francúzska ministerka pre zdravie a šport si však myslí, že sa bál pozitívneho dopingového testu.

Madrid 13. marca (TASR) - Španielsky futbalový klub Real Madrid sa zastal tenistu Rafaela Nadala, ktorý patrí podľa bývalej francúzskej ministerky pre zdravie a šport Roselyne Bachelotovej taktiež medzi dopingových vinníkov. Informovala agentúra AP.



Nadal si dal v roku 2012 7-mesačnú prestávku od súťažného kolotoča, aby si doliečil zranenia. Bachelot si však myslí, že sa bál pozitívneho dopingového testu. Real Madrid sa postavil na stranu 14-násobného grandslamového šampióna a vyjadril mu "absolútnu podporu". Nadal je prominentným fanúšikom španielskeho giganta a čestným členom klubu. Podporil ho aj Španielsky olympijský výbor, tréner futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque či kouč FC Barcelona Luis Enrique.