Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Real Madrid vydrel postup proti Lipsku, Ancelotti: Hrali sme zle

Hlavný tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti (vpravo) sa rozpráva s hlavným trénerom Lipska Marcom Roseom na konci 16. kola futbalového zápasu Ligy majstrov medzi Realom Madrid a RB Lipsko na štadióne Santiaga Bernabeua v Madride, Španielsko, v stredu 6. marca 2024. Foto: TASR/AP

Po prihrávke Judea Bellinghama otvoril Vinicius Junior v 65. minúte skóre. O tri minúty vyrovnal hosťujúci kapitán Willi Orbán.

Madrid 7. marca (TASR) - Futbalisti RB Lipsko poriadne skomplikovali favorizovanému Realu Madrid cestu za postupom do štvrťfinále Ligy majstrov. Po domácej prehre 0:1 cestovali do španielskej metropoly na osemfinálovú odvetu s malou dušičkou, napokon však po remíze 1:1 na Santiago Bernabeu neboli ďaleko od toho, aby konfrontáciu doviedli do predĺženia. Tréner španielskeho giganta Carlo Ancelotti netajil nespokojnosť s výkonom svojho tímu.

Po prihrávke Judea Bellinghama otvoril Vinicius Junior v 65. minúte skóre. O tri minúty vyrovnal hosťujúci kapitán Willi Orbán. Lipsko prestrieľalo súpera 21:12 a prezentovalo sa nebojácnym výkonom, no postúpil súper. "Hrali sme zle, vo veľmi slabej intenzite. Moje mužstvo trpelo, mentálne nezvládlo zápas tak, ako by sa žiadalo. Od začiatku do konca sme hrali so zatiahnutou ručnou brzdou, nevedeli sme sa presadiť. Hrali sme proti kvalitnému súperovi, ktorý nemal čo stratiť. Najdôležitejšie však je, že sme postúpili do štvrťfinále," uviedol po stretnutí Ancelotti.

Aj slová kapitána "bieleho baletu" Nacha Fernandeza sa niesli v rovnakom duchu. "Nebol to náš najlepší deň. Môžeme však byť šťastní, pretože sme splnili cieľ a tým bol postup. Keď nejdú veci podľa predstáv, treba ešte viac bojovať. Aj takéto zápasy však prináša futbal. Verím, že si z neho vezmeme pozitíva." Real Madrid postúpil v predošlých troch edíciách LM minimálne do semifinále, v roku 2022 vyhral súťaž rekordný 14. krát. Meno štvrťfinálového súpera sa dozvie na žrebe v piatok 15. marca v Nyone.

Lipsko najmä v prvom polčase dokázalo viackrát poriadne "zakúriť" pred Andrijom Luninom. Brankár Realu sa vyznamenal pri strele Xaviho Simonsa, pokus Loisa Opendu zastavila bočná sieť. Nemecký tím nebol ďaleko od senzácie. "Keď zrátame oba osemfinálové duely, mali sme viac šancí. Nerozumiem, ako sa Realu podarilo skórovať. Hrali sme veľmi dobre a je ťažké zmieriť sa s tým, že sme zo súťaže vypadli," povedal pre DAZN obranca Lipska Benjamin Henrichs. "Boli sme blízko, no trápili sme sa v koncovke. Myslím, že sme si zaslúžili viac. Proti Realu Madrid však potrebujete aj trochu šťastia, aby ste ho zdolali. My sme ho nemali," dodal stredopoliar Dani Olmo, ktorý v nadstavenom čase druhého polčasu opečiatkoval brvno.