Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Real potopil vlastný odchovanec Morata, Juventus má šancu na treble

Útočník Realu Cristiano Ronaldo (vpravo) bojuje o loptu s hráčom Juventusu Andreom Pirlom (vľavo) v odvete semifinále futbalovej Ligy majstrov Real Madrid - Juventus Turín v Madride 13. mája 2015. Foto: TASR/AP

"Po vedúcom góle sme si mysleli, že už máme postup vo vrecku, no napokon to vypálilo úplne ináč," konštatoval stopér a zástupca kapitána Realu Sergio Ramos.

Madrid 14. mája (TASR) - Tradícia zostane neporušená, ani v tejto sezóne sa úradujúcemu víťazovi futbalovej Ligy majstrov nepodarí obhájiť cennú trofej. Real Madrid v semifinálovej odvete proti Juventusu Turín síce dokázal zmazať jednogólové manko, v druhom polčase ho však "potopil" hráč, ktorý vyrastal na Santiago Bernabeu. Útočník Alvaro Morata bol v konfrontácii s desaťnásobným európskym šampiónom jazýčkom na váhach, strelecky sa presadil v oboch dueloch.

Ani jeden gól neoslavoval, keďže ešte v minulej sezóne obliekal dres "bieleho baletu". Po zápase v Madride priznal, že mal zmiešané pocity. "Pri nástupe na ihrisko v semifinálovej odvete i v úvodnom dueli v Turíne som si myslel, že idem absolvovať tréning s mojimi bývalými spoluhráčmi. Radšej by som skóroval proti inému tímu, taký je však futbalový život. V berlínskom finále budem predsa len zažívať odlišné pocity. FC Barcelona má skvelé mužstvo, my sme však demonštrovali, že aj Juventus môže v Lige majstrov pomýšľať na tie najvyššie méty," citovala agentúra Reuters slová španielskeho reprezentanta, ktorý počas pôsobenia v Reale strelil v 37 zápasoch 10 gólov.

Chválou na adresu Moratu nešetril ani tréner Juventusu Massimiliano Allegri. "Alvaro má ešte iba 22 rokov, no už je z neho veľmi dôležitý hráč. Je fyzicky výborne pripravený. Vyrastal v Madride po boku mnohých šampiónov, čo mu pomohlo pri jeho futbalovom napredovaní," zdôraznil Allegri, ktorý si uvedomuje, že Juventus bude vo finále proti Barcelone v pozícii outsidera. "Hrá sa na jeden zápas a možné je všetko. Bude však nesmierne ťažké zastaviť tím, v ktorom pôsobia také útočné esá, akými sú Messi, Suarez a Neymar. Stále máme šancu na zisk historického treble, zatiaľ však ešte nemyslíme na Barcelonu. Najprv nás čaká finále Talianskeho pohára proti Laziu Rím." Juventus bude bojovať o tretí triumf v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži, naposledy bol vo finále pred 12 rokmi.

Jedným z kľúčových hráčov "zebier" v dvojzápase s Realom bol čílsky stredopoliar Arturo Vidal, ktorý operoval na veľkom priestore a bol veľmi platný pri rýchlych protiútokoch i vysokom pressingu. "Mnoho ľudí si myslelo, že Juventus si nezaslúži postúpiť do finále. Našimi výkonmi v oboch súbojoch s Realom sme dokázali, že sa mýlili. Madridčania majú vo svojom tíme niekoľko superhviezd, no my sme veľmi jednotným tímom. Postup do finále je dielom celého kolektívu. Všetci dobre vieme o sile Barcelony, majú neuveriteľný tím, no rozhodne sa až na ihrisku. Budeme bojovať ako o život," nechal sa počuť Vidal, ktorý má šancu stať sa historicky prvým čílskym víťazom LM.



Real s najväčšou pravdepodobnosťou zakončí sezónu bez zisku trofeje, keďže v Primere División stráca dve kolá pred koncom na Barcelonu štyri body, v Španielskom pohári si vylámal zuby na Atleticu Madrid. Nad budúcnosťou trénera Carla Ancelottiho na lavičke "pusiniek" visí veľký otáznik. "Teraz nemá zmysel hovoriť o mojej budúcnosti v Reale. Vždy by som si dal desať z desiatich možných bodov, pretože pri mojej práci dávam do toho naozaj všetko. Známkovať sa však nechcem. Proti Juventusu sme v odvete robili všetko tak, ako sme mali. Často sme útočili a vypracovali sme si šance, premenili sme však iba jedinú. Ak si niečo môžeme vyčítať, tak potom to je úvodný duel v Turíne," poznamenal bývalý kouč AC Miláno.

V zápasoch s Juventusom sa opäť naplno ukázalo, ako Realu citeľne chýba zranený chorvátsky dispečer stredu poľa Luka Modrič. V útoku pôsobili Madridčania sterilne, po vyrovnávajúcom góle hostí stereotypne nakopávali lopty do súperovej šestnástky. Skúsení stopéri Giorgio Chiellini s Leonardom Bonuccim si s centrami bez problémov poradili. V závere sa nedostal Real do žiadnej vyloženej príležitosti. "Juventus postúpil do finále zaslúžene. V prvom polčase sme nepremenili šance a v konečnom účtovaní sme za to pykali. Po vedúcom góle sme si mysleli, že už máme postup vo vrecku, no napokon to vypálilo úplne ináč," konštatoval stopér a zástupca kapitána Realu Sergio Ramos.