Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Real sa v odvete zahrával s ohňom, tvrdí Ancelotti

Carlo Ancelotti Foto: TASR/AP

Chceli si udobriť fanúšikov, vyslúžili si však mohutný piskot. Úradujúci šampión futbalovej Ligy majstrov sa v osemfinálovej odvete zahrával s ohňom.

Madrid 11. marca (TASR) - Chceli si udobriť fanúšikov, vyslúžili si však mohutný piskot. Úradujúci šampión futbalovej Ligy majstrov sa v osemfinálovej odvete zahrával s ohňom. Real Madrid utrpel prvú domácu prehru v prestížnej súťaži od apríla 2011, keď podľahol Barcelone 0:2. Po štvrtom góle Schalke 04 tŕpol, s odretými ušami však napriek prehre 3:4 napokon vďaka náskoku 2:0 z úvodného zápasu v Gelsenkirchene postúpil medzi elitnú osmičku.

"Nehrali sme dobre, ale vo futbale niekedy musíte trpieť. Kameňom úrazu bolo, že sme nepôsobili na ihrisku ako tím. Musíme sa vrátiť k spôsobu hry, ktorý nás zdobil na začiatku sezóny. Máme dostatočne kvalitný káder a som presvedčený o tom, že už v ďalšom súťažnom zápase uvidia diváci Real Madrid v tom najlepšom vydaní," citovala agentúra Reuters slová chorvátskeho stredopoliara Luku Modriča, ktorý sa vrátil na trávniky po štvormesačnej pauze zavinenej zranením zadného stehenného svalu.

Tréner Carlo Ancelotti si po zápase nedával servítku pred ústa. "Máme problémy v útoku aj v obrane. Málo bojujeme, hráčom chýba motivácia a koncentrácia. Hazardujeme s dobrým imidžom klubu. Piskot fanúšikov po záverečnom hvizde bol úplne namieste, zaslúžili sme si ho. Musíme pracovať oveľa tvrdšie a hrať oveľa koncentrovanejšie. Jednoducho sa musíme zlepšiť vo všetkých smeroch. Jedným z mála pozitív dnešného zápasu bol návrat Modriča. Vďaka Lukovi získame väčšiu kontrolu nad loptou a budeme efektívnejší. Nemôžeme však od neho čakať hneď zázraky. Dlho nehral, treba ísť na to pomaly. Proti Schalke nastúpil na poslednú pol hodinu a hral dobre, určite nám pomôže," zdôraznil taliansky kouč.

Cristiano Ronaldo vďaka dvom ukážkovým hlavičkám prekonal rekord Raula Gonzaleza a Lionela Messiho v počte gólov vo všetkých európskych klubových súťažiach, na konte má už 78 presných zásahov. Po záverečnom hvizde však iba krútil hlavou, keď sa na Santiago Bernabeu ozývalo bučanie nespokojných priaznivcov Realu, ktorý neokúsil v LM na domácej pôde chuť prehry v 22 zápasoch. V roku 2015 je zatiaľ iba tieňom tímu, ktorý vlani na jeseň valcoval svojich súperov. V Primera División prehral s Atleticom Madrid i Athleticom Bilbao, vypadol v Španielskom pohári. V kuloároch sa hovorí, že prípadný neúspech v El Clasicu (22. marca) by mohol podpíliť konár pod Ancelottim.

Schalke bolo v úvodnom zápase proti Realu bezzubé, v Madride však prekvapilo ofenzívnym futbalom a dokonale využilo diery v domácej obrane. Dvomi gólmi sa zaskvel bývalý hráč Realu Klaas-Jan Huntelaar. Výborný výkon podal aj striedajúci 19-ročný mladík Sane, ktorý vyrovnal na 3:3, prihral na štvrtý gól a v závere mohol rozhodnúť o postupe, Iker Casillas však jeho strelu vyrazil. Trénera Roberta di Mattea mrzelo, že napriek štyrom gólom do siete obhajcu trofeje zostal jeho tím pred štvrťfinálovými bránami.

"Na jednej strane som veľmi šťastný, že sme vyhrali na horúcej pôde Realu. Na strane druhej sa však veľmi ťažko zmierujeme s tým, že sme strelili v Madride štyri góly a napriek tomu sa lúčime so súťažou. Škoda, že sme do prestávky neudržali vedenie 2:1, mali by sme väčšie šance na postup. Chýbal nám kúsok šťastia, ktoré v takýchto zápasoch jednoducho potrebujete. Nedovolili sme Realu dostať sa do rytmu, ich kvalita sa však prejavila v oboch zápasoch. Dnes mali relatívne málo šancí, no napriek tomu strelili tri góly, v tom je ten rozdiel."