Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Real spasil exportným gólom Modrič, Ramos: Luka je dôležitý hráč

Hráč Realu Madrid Luka Modrič (uprostred) sa raduje so spoluhráčmi Marcelom (vľavo) a Sergiom Ramosom v zápase 23. kola španielskej futbalovej Primera division proti Granade 7. februára 2016 v Granade. Foto: TASR/AP

Hostí v Granade dostal do vedenia po polhodine hry Karim Benzema, keď si na päťke ideálne počkal na prihrávku sprava a poľahky otvoril skóre.

Madrid 8. februára (TASR) - Futbalisti Realu Madrid vydreli víťazstvo 2:1 na ihrisku Granady a udržali sa v boji o vrchné priečky v tabuľke Primera Division. "Biely balet" stráca na vedúcu FC Barcelona štyri body, Katalánci však majú jeden zápas k dobru.

Hostí v Granade dostal do vedenia po polhodine hry Karim Benzema, keď si na päťke ideálne počkal na prihrávku sprava a poľahky otvoril skóre. Francúzsky útočník potvrdil kvalitnú formu, keď zaznamenal 23. gól v sezóne a ôsmy z uplynulých šiestich stretnutí. Real sa následne dlho nevedel presadiť a po hodine hry pykal. Vybiehajúceho brankára Keylora Navasa prestrelil Youssef El Arabi a vyrovnal. Favorit napokon bral všetky tri body, päť minút pred koncom ho parádnou strelou spoza šestnástky spasil Luka Modrič.

Chorvátsky stredopoliar zamieril presne do pravého horného rohu brány Andresa Fernandeza a zabezpečil pre Real zisk troch bodov. "Luka je pre nás veľmi dôležitý hráč. Nielenže strelil víťazný gól, ale počas celého zápasu výborne dirigoval hru stredovej formácie," pochválil spoluhráča kapitán Madridčanov Sergio Ramos. Granada po ďalšej prehre zostala na predposlednom mieste v tabuľke. "Myslím, že vzhľadom na priebeh stretnutia by bola remíza spravodlivejšia. Určite sme si nezaslúžili prehrať," smútil po záverečnom hvizde obranca domácich David Lomban.