Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

VIDEO: Ronaldov 100. gól v európskych pohároch: Real vyhral v Mníchove

Hráč Realu Madrid Cristiano Ronaldo sa teší zo svojho druhého gólu v prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov FC Bayern Mníchov - Real Madrid v Mníchove 12. apríla 2017. Foto: TASR/AP

Na začiatku druhého polčasu najskôr vyrovnal na 1:1 a jubilejným 100. gólom v európskych klubových súťažiach zariadil víťazstvo 2:1.

Mníchov 13. apríla (TASR) - Futbalisti Realu Madrid ukončili 16-zápasovú domácu víťaznú sériu Bayernu Mníchov v Lige majstrov. Obhajcu trofeje výrazne priblížil k postupu do semifinále Cristiano Ronaldo, ktorý v prestížnej súťaži strelecky mlčal 659 minút - od septembrového duelu s Borussiou Dortmund. Na začiatku druhého polčasu najskôr vyrovnal na 1:1 a jubilejným 100. gólom v európskych klubových súťažiach zariadil víťazstvo 2:1.

Úvodná štyridsaťpäťminútovka nenasvedčovala tomu, že Real v Alianz aréne nadviaže na triumf zo sezóny 2013/2014, keď "biely balet" viedol terajší kouč Bayernu Carlo Ancelotti. Hostia boli hlboko zatiahnutí, v útoku hrali príliš pasívne. Nemecký majster sa po prudkej hlavičke Artura Vidala ujal vedenia a gólom do šatne mohol Real zraziť na kolená, Čiľan však nepremenil diskutabilnú penaltu nariadenú za ruku v šestnástke. Opakované zábery ukázali, že Dani Carvajal zasiahol loptu hruďou. Do druhého polčasu vybehol iný Real, pomohol mu rýchly gól Ronalda i vylúčenie Javiho Martineza a nebyť skvelých zákrokov Manuela Neuera, mohol vyhrať oveľa vyšším rozdielom.

"Dosiahli sme veľkolepé víťazstvo. Každý vie, že hrať v Mníchove a uspieť na pôde Bayernu je veľmi náročné. V prvom polčase sme trpeli, v druhom dejstve sme však smerom dopredu hrali oveľa odvážnejšie a to sa nám vyplatilo. Dôležité bolo, že sme boli dostatočne trpezliví, to bol kľúč k úspešnému výsledku. Bojovali sme až do konca o to, aby sme strelili druhý gól a napokon sme sa dočkali. Klobúk dolu pred výkonom Neuera, ktorý chytal fantasticky a domácich výrazne podržal," povedal pre akreditované médiá tréner Realu Zinedine Zidane.



Ronaldo bol rád, že Realu sa podarilo otočiť nepriaznivý vývoj. "Som veľmi spokojný, veľmi dobre sme zareagovali na vývoj zápasu. Nebyť skvelého Neuera, mohli sme si vytvoriť ešte lepšiu východiskovú pozíciu pred odvetou. Ťažko povedať, akoby sa zápas bol vyvíjal, keby Vidal premenil jedenástku. Futbal je krásny v tom, že prináša mnohé prekvapenia. Pokiaľ ide o prekonanie stogólovej hranice, je to krásny míľnik. Nikdy som o sebe nepochyboval, ani keď sa mi strelecky nedarilo podľa predstáv. Veril som, že sa to zlomí. Rovnako mi verili aj fanúšikovia, ktorí dlhodobo sledujú moje výkony," zdôraznil Ronaldo pre španielsky denník Marca.

Bayernu citeľne chýbal zranený kanonier Robert Lewandowski, Thomas Müller bol na hrote útoku nevýrazný. Citeľná bola aj neúčasť stopéra Matsa Hummelsa, Jerome Boateng po návrate po zranení nebol vo svojej koži. Mníchovčania sa počas celého zápasu nedokázali presadiť cez krídelné priestory, ktoré obrancovia Realu veľmi dobre vykrývali. "Nepodarilo sa nám rozvinúť našu hru. V Madride to budeme mať veľmi ťažké, no vďaka Neuerovi stále žijeme. Pevne verím, že budem mať k dispozícii už aj Lewandowského s Hummelsom. Škoda nepremenenej penalty Vidala, vo futbale sa však takéto veci stávajú. Nebolo to prvý ani poslednýkrát. O osude stretnutia v konečnom dôsledku rozhodli malé detaily," uviedol Ancelotti.

Podľa kapitána Bayernu Philippa Lahma zápas výrazne ovplyvnilo vylúčenie Martineza, ktorý sa v priebehu dvoch minút vyfauloval na Ronaldovi. "Bol to kľúčový moment zápasu. Druhá žltá karta bola podľa môjho názoru prísna. Dohrávať s desiatimi mužmi proti takému silnému súperovi je veľmi náročné, stálo nás to veľa síl. Hráči Realu nás prečíslovali a vytvárali si jednu šancu za druhou."