Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Realizačné tímy mládežníckych výberov pre sezónu 2012/2013 sú známe

Dievčenský výber do 18 rokov po minuloročnej absolútne nevydarenej sezóne (posledné miesto na MS 18 I. divízie, ako aj na EYOF) prešiel úplnou obmenou.

Bratislava 29. júna (TASR) - Slovenské hokejové reprezentačné výbery vykročia do novej sezóny pod staronovým, resp. novým trénerským vedením. Výkonný výbor SZĽH na základe návrhu Trénersko-reprezentačnej komisie SZĽH schválil zloženie realizačných tímov reprezentačných družstiev SR 20, SR 18, SR 17, SR 16, SR ženy a SR 18 ženy na ročník 2012/2013.

Dvadsiatku povedie šéftréner mládežníckych reprezentačných výberov SR Ernest Bokroš, ktorý v minulej sezóne priviedol reprezentačnú osemnástku v triumfu na MS18 I. divízie v Piešťanoch a po mesačnej spoločnej príprave s tímom do dvadsať rokov postúpil na MS 20 do štvrťfinále. Bokrošovými asistentmi budú "kolegovia" z vlaňajšej osemnástky Milan Hovorka a tréner brankárov Juraj Chabada.

Podľa oficiálného internetového portálu SZĽH sa slovenské hokejistky pokúsia uspieť vo februárovej olympijskej kvalifikácii pod vedením skúseného trénera Miroslava Karafiáta. Tomu budú sekudovať asistenti Imrich Antala a Andrej Schöber.

Reprezentačnú osemnástku povedie z pozície hlavné trénera Anton Bartánus, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil ako asistent trénera SR 20. Na pozícii asistentov v tíme do 18 rokov budú pôsobiť bývalý výborný obranca Miroslav Mosnár a brankárov povedie bývalý brankár s reprezentačnými skúsenosťami Roman Mega.

Dievčenský výber do 18 rokov po minuloročnej absolútne nevydarenej sezóne (posledné miesto na MS 18 I. divízie, ako aj na EYOF) prešiel úplnou obmenou – hlavným trénerom sa stal Ján Valúch, jeho asistentkou bude bývalá dlhoročná hráčka Banskej Bystrice Gabriela Sabolová.

Reprezentačné družstvo SR 17 povedie Jerguš Bača, ktorý už vlani viedol slovenskú šestnástku, takže väčšinu mladých hráčov tejto vekovej kategórie bude dobre poznať . Bačovým asistentom bude Norbert Javorčík, ktorý na klubovej úrovni pôsobí vo Zvolene.

Najmladší reprezentačný výber povedie z pozície hlavného trénera Martin Hrnčár, ktorý v uplynulej sezóne zvieral skúsenosti od skúseného trénera Miroslava Miklošoviča vo výbere sedemnásťročných a rok predtým pôsobil ako asistent v šestnástke pod vedením Branislava Šajbana, ktorý bude v novej sezóne pôsobiť na pozícii manažéra tímu SR 16.



Zloženie realizačných tímov v mládežníckych reprezentáciách:

SR 20: Roman Ulehla (manažér), Ernest Bokroš (tréner), Milan Hovorka (asistent trénera), Juraj Chabada (tréner brankárov), Rastislav Ladecký, Ľuboš Ondrejka (maséri), MUDr. Daniel Knapp (lekár).

SR 18: Viktor Matys (manažér), Anton Bartánus (tréner), Miroslav Mosnár (asistent trénera), Roman Mega (tréner brankárov), Peter Ondrejka, Miroslav Harvančík (maséri), MUDr. Stanislav Beli (lekár)

SR 17: Rastislav Chovanec (manažér), Jerguš Bača (tréner), Norbert Javorčík (asistent trénera), František Oláh (masér), MUDr. Peter Budaj (lekár).

SR 16: Branislav Šajban (manažér), Martin Hrnčár (tréner), Martin Sojka (asistent trénera), Michal Hrtús (masér), MUDr. Peter Prekop (lekár).

SR ženy: Ľubomíra Kožanová (manažérka), Miroslav Karafiát (tréner), Imrich Antal, Andrej Schöber (asistenti trénera), Vladimír Nemček, Jozef Hrtús (maséri), MUDr. Karin Oppitzová (lekárka).

SR 18 ženy: (manažérka - podľa nominácie SZĽH), Ján Valúch (tréner), Gabriela Sabolová (asistenka trénera), Vladimír Nemček ml. (masér), MUDr. Andrea Španírová (lekárka).