Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Regenda podpísal dvojročnú zmluvu s Anaheimom, klub potvrdil dohodu

Na archívnej snímke z 13. mája 2022 slovenský hokejista Pavol Regenda strieľa gól za chrbát brankára Francúzska Henriho-Corentina Buysseho v úvodnom zápase slovenskej hokejovej reprezentácie v základnej A - skupine Francúzsko - Slovensko na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách. Foto: TASR - Martin Baumann

Regenda zaujal svojimi výkonmi v uplynulej sezóne, keď bol druhý najproduktívnejší hráč Michaloviec s 39 bodmi (15+24) v 45 zápasoch základnej časti Tipos extraligy.

Anaheim 1. júna (TASR) - Slovenský hokejista Pavol Regenda mieri do NHL. Dvadsaťdvaročný útočník podpísal dvojročný nováčikovský kontrakt s klubom Anaheim Ducks. "Káčeri" informáciu zámorských médií v stredu oficiálne potvrdili aj na svojej webstránke bez zverejnenia finančných podrobností.

Podľa portálu puckpedia.com je zmluva dvojcestná a zahrňuje viaceré bonusy. V prvom roku bude mať Regenda v prvom tíme Ducks základný plat 750.000 dolárov, na farme by dostal 80.000 USD. Okrem toho zinkasuje podpisový bonus 92.500 USD a na výkonnostných bonusoch si môže zarobiť ďalších 82.500 USD. V druhom roku sa jeho základný plat zvýši na 775.000 dolárov, v nižšej súťaži bude 80.000 USD. Podpisový bonus by sa nezmenil, výkonnostné bonusy by klesli na 57.500 USD.
Na snímke gólová radosť slovenských hokejistov, vpravo strelec gólu Šimon Nemec, uprostred Pavol Regenda a vľavo Martin Fehérváry v zápase A-skupiny Slovensko - Dánsko na 85. majstrovstvách sveta.
Foto: TASR Martin Baumann

Regenda zaujal svojimi výkonmi v uplynulej sezóne, keď bol druhý najproduktívnejší hráč Michaloviec s 39 bodmi (15+24) v 45 zápasoch základnej časti Tipos extraligy. V play off pridal šesť bodov (5+1) v šiestich dueloch. Výkonmi si vypýtal miestenku na ZOH 2022 v Pekingu, kde pomohol gólom a tromi asistenciami k zisku historického bronzu. Na uplynulých MS vo Fínsku bol s piatimi gólmi najlepší strelec slovenského tímu, v ôsmich stretnutiach nazbieral šesť kanadských bodov (5+1).

Slovenský krídelník sa ešte pred začiatkom MS dohodol na zmluve s českým extraligistom BK Mladá Boleslav, no napokon zamieri do NHL.