Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Rejžek berie derby normálne, Mikita: Favoritom Slovan

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Zápas bude reprízou minuloročného finále play off, keď o osude dramatickej série rozhodol až piaty zápas, aj ten v penaltovej dráme.

Bratislava 18. januára (TASR) - Slovenská futsalová liga ponúkne v piatok 19. januára v hale na bratislavských Pasienkoch mestské derby dlhoročných rivalov Slovana a Pineroly. Sériový majster Slovenska už pod novou značkou Slovan suverénne kraľuje lige bez prehry, body stratil len po remíze s Wild Boys. Pinerola po rozpačitom štarte do sezóny získala štyroch Brazílčanov a v tabuľke sa plynulo posúva na najvyššie pozície, aktuálne je 5.

Zápas bude reprízou minuloročného finále play off, keď o osude dramatickej série rozhodol až piaty zápas, aj ten v penaltovej dráme. Bola to práve Pinerola, ktorá "ukradla" v sezóne 2015/2016 titul rivalovi, ktorý hral ešte pod značkou Slov-Matic FOFO Bratislava. Slovan vedie neohrozene tabuľku, keď jediné remízové zaváhanie prišlo proti tímu Wild Boys (3:3). Ostatné zápasy zverenci trénera Martina Rejžeka vyhrali veľkým rozdielom. Káder ale už opustili dvaja českí hráči Radim Záruba a Richard Michalec, dlhodobé zranení sú Peter Serbin, Gabriel Bartošek aj Marek Bahna. Rejžekovi budú proti Pinerole chýbať suspendovaní Adam a Martin Zdráhalovci.

"Káder máme oslabený o viacerých zranených hráčov. Bahna je po operácii, dlhodobo sú mimo Brtošek a Serbin. Chýbať budú aj suspendovaní Zdráhalovci. Nie je to príjemné, ale musíme sa s tým vyrovnať a poviem, že je to lepšie teraz, ako keby chýbali v play off. Osobne očakávam dobrý zápas. Je to derby, ale my sme sa naň pripravovali ako na obyčajné ligové kolo. Nechystali sme nič špeciálne a sami sme zvedaví, ako to dopadne. Isté je, že to bude pre oboch zrkadlo výkonnosti. Tešíme sa a uvidíme," povedal pre TASR kouč "belasých" Rejžek. Na margo kvarteta brazílskych posíl u súpera reagoval: "Sám som ich už hrať videl, takže obraz o ich kvalite mám. Celkovo je fajn, že do ligy prišli legionári. Môžem povedať, že aj naposledy v Žiline, kde sme vyhrali 6:2, majú dobrých Brazílčanov."

Pinerolu na začiatku sezóny opustilo viacero opôr a zmenilo sa vedenie. Tím trénera Ladislava Mikitu sa už ale dnes môže spoliehať na juhoamerických legionárov. V lige vyhral posledné štyri stretnutia, všetky tri doma presvedčivo 8:1 a ťažký zápas vonku v Lučenci 7:5, keď Bratislavčania prehrávali na tamojšej horúcej pôde už 0:4. Mikita v rozhovore pre TASR označil za favorita Slovan. "Na šláger kola so Slovanom sme sa cez týždeň zodpovedne pripravovali a myslím si, že mužstvo je pripravené dobre. Papierovým favoritom je líder súťaže Slovan, takže po psychickej stránke by sme mali mať výhodu my, čo by nám mohlo vyhovovať. Súpera veľmi dobre poznám a viem, čo môžem od bývalých spoluhráčov očakávať. Po doplnení kádra sa dostávame do hernej pohody, konečne sa nám strelecky darí a je to vidieť na našej hre, výsledkoch a rovnako tak aj na tréningoch. Ani tu si chlapci nič nedarujú a na tom chceme stavať do budúcnosti. Tento derby zápas nám veľa ukáže, aj keď chlieb sa bude lámať až v play off."

Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne ešte v októbri minulého roka sa skončil jednoznačným víťazstvom "belasých" 9:1. Situácia sa však zmenila, domácim bude chýbať autor hetriku Radim Záruba, ktorý prestúpil po neúspešnej Lige majstrov do Litoměric. Naopak, Pinerola sa môže opierať o góly Wesleyho Estevaa Dos Santosa, ktorý po príchode do Bratislavy strelil v štyroch zápasoch už 9 gólov. V spoločnej formácii mu sekundujú ďalší dvaja krajania Valdemir da Silva a Victor Seiji Martins De Souza, proti lídrovi nastúpi aj štvrtý "kanárik" Rafa. Výkop zápasu je v piatok 19. januára o 19.30 h, podľa informácie na klubovom webe Slovana je vstup na zápas voľný. Fanúšikom sa bude čapovať pivo zadarmo. Takisto je pripravená atraktívna tombola a výťažok z nej venujú OZ Deťom pre život, ktoré pomáha deťom bojujúcim s onkologickými ochoreniami.