Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Zápas hviezd vyhral Halákov tím, víťazný gólman dostal štyri góly

Jaroslav Halák v bránke NY Islanders Foto: TASR/AP

Brankár NY Islanders Jaroslav Halák tak mal úspešnosť zásahov 60 percent.

Columbus 25. januára (TASR) - Hokejisti tímu Jonathana Toewsa zvíťazili v noci na pondelok v Zápase hviezd NHL v Columbuse nad výberom zostaveným Nickom Folignom 17:12. Z triumfu sa tešil aj jediný slovenský zástupca v exhibícii Jaroslav Halák, ktorý odchytal vo víťaznom tíme záverečnú tretinu a dostal v nej štyri góly z desiatich striel. Brankár NY Islanders tak mal úspešnosť zásahov 60 percent, v dueli sa však prakticky nebránilo, absentovali osobné súboje a cieľom bolo najmä pobaviť divákov peknými akciami.

"Ako brankára vás toľko gólov nemôže tešiť. Ale celý zápas bol zameraný na ofenzívu, čo je pekné. Fanúšikovia prišli na to, aby videli góly. No niektorí prišli aj na to, aby videli pekné brankárske zákroky. Ukázali sme im jedno aj druhé a bol to dobrý zápas," povedal brankár tímu Foligno Roberto Luongo.



V Nationwide Aréne padlo dokopy 29 gólov, čo najvyšší počet v histórii All Star exhibícií. Zápas tak prekonal rekord z roku 2001, kedy na oboch stranách padlo 26 gólov. Titul najužitočnejšieho hráča stretnutia (MVP) získal útočník miestnych Blue Jackets Ryan Johansen, ktorý získal v twitterovom hlasovaní najviac hlasov od fanúšikov. Vo víťaznom drese zažiarili John Tavares, ktorý so štyrmi strelenými gólmi vyrovnal rekord All Star exhibícií, a český krídelník Jakub Voráček, ktorý získal najviac bodov - šesť (3+3).

Tavares sa stal šiestym hráčom v histórii, ktorý v Zápase hviezd strelil štyri góly, pred ním to dokázali Wayne Gretzky (1983), Mario Lemieux (1990), Mike Gartner (1991), Vincent Damphousse (1993) a Dany Heatley (2003). Voráček so šiestimi bodmi vyrovnal historický rekord legendárneho Maria Lemieuxa. "Gretzky a Lemieux sú dvaja z najlepších, ktorí vôbec hrali hokej, takže áno, je skvelé vyrovnať ich rekord," povedal Tavares.

"Bola to zábava. To bolo to hlavné, čo sme sa snažil robiť a viackrát to skončilo v bránke. Rick Nash a Jake Voráček výborne zakončovali akcie," povedal Toews.

Pozrite si fotogalériu zo Zápasu hviezd:




Tavares sa stal šiestym hráčom v histórii, ktorý v Zápase hviezd strelil štyri góly, pred ním to dokázali Wayne Gretzky (1983), Mario Lemieux (1990), Mike Gartner (1991), Vincent Damphousse (1993) a Dany Heatley (2003). Voráček so šiestimi bodmi vyrovnal historický rekord legendárneho Maria Lemieuxa.

Foto: TASR/AP

Foto: TASR/AP

Zápas hviezd NHL 2015:
Tím Foligno - Tím Toews 12:17 (4:4, 4:7, 4:6)

Góly:
4. Vrbata (Nugent-Hopkins), 12. Johansen (Foligno, Shattenkirk), 15. Shattenkirk (Nugent-Hopkins, Vrbata), 17. Johansen (Ovečkin, Byfuglien), 21. Giroux (Kane), 23. Stamkos (Keith), 32. Foligno (Johansen, Ovečkin), 37. Stamkos (Ryan), 43. Kane (Giroux, Doughty), 49. Ryan (Stamkos, Ekman-Larsson), 54. Kane (Burns, Giroux), 59. Burns (Ovečkin, Johansen) - 7. Getzlaf (Tarasenko, Faulk), 10. Voráček (Toews, Ekblad), 13. Bergeron (Seguin, Eliáš), 20. Tavares (Bergeron, Ekblad), 21. Suter (Tarasenko, Seguin), 22. Seguin (Getzlaf, Tarasenko), 25. Nash (Toews, Voráček), 26. Forsberg (Gaudreau, Eliáš), 29. Tavares (Bergeron, Faulk), 30. Voráček (Toews, Ekblad), 39. Tavares (Bergeron), 42. Nash (Giordano, Voráček), 47. Tavares (Bergeron, Seabrook), 48. Voráček (Toews, Ekblad), 50. Seguin (Tarasenko, Weber), 55. Toews (Suter), 58. Forsberg (Gaudreau, Voráček).