Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

RELY DAKAR: Dvanástu etapu zrušili pre motocykle a štvorkolky

Katarsko-francúzska posádka posádka Nasser Al-Attiyah - Matthieu Baumel (Toyota) na trati 10. etapy 40. ročníka Rely Dakar z bolivijskej Salty do argentínskeho Belénu 16. januára 2018. Foto: TASR/AP

Všetkých účastníkov jubilejného 40. ročníka slávnych vytrvalostných motoristických pretekov malo vo štvrtok čakať 723 km z Chilecita do San Juanu, na ktorých malo byť 375 meraných kilometrov.

Chilecito 18. januára (TASR) - Organizátori Rely Dakar pre nepriaznivú predpoveď počasia zrušili 12. etapu pre motocykle a štvorkolky. Automobily a kamióny budú v Argentíne súťažiť podľa plánu.

Všetkých účastníkov jubilejného 40. ročníka slávnych vytrvalostných motoristických pretekov malo vo štvrtok čakať 723 km z Chilecita do San Juanu, na ktorých malo byť 375 meraných kilometrov. "V oblasti Fiambala predpovedajú nepriaznivé počasie, ktoré neumožní vzlietnuť vrtuľníkom a zabezpečiť tak bezpečný štart etapy pre motocyklistov a štvorkolky," uviedli organizátori vo svojom stanovisku.

Na Rely Dakar 2018 už museli vinou počasia zrušiť 9. etapu z Tupizy do Salty, pre zlé poveternostné podmienky a čiastočne zaplavené cesty v Bolívii sa nesúťažilo v pondelok. Informáciu priniesol portál motorsport.com.