Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Rely sezóna vyvrcholí v Košiciach, Koči myslí na titul napriek strate

Na archívnej snímke automobilový pretekár Martin Koči. Foto: Škoda Slovakia Motorsport

Posledné podujatie rozhodne o majstroch Slovenska v rôznych triedach.

Košice 18. októbra (TASR) - Dvojetapovou Rely Košice vyvrcholí počas najbližšieho víkendu slovenský šampionát v rely. Posledné podujatie rozhodne o majstroch Slovenska v rôznych triedach. Veľkú pozornosť bude pútať súboj Poliaka Grzegorza Grzyba s domácim Martinom Kočim, ktorý stráca na svojho súpera v boji o absolútny titul 20 bodov.

Na domácom podujatí chce Koči uspieť, stiahnuť manko na Grzyba a získať titul. "Pre mňa je dobré, keď sa musím snažiť. Na môj výkon pozitívne vplýva, keď musíme zo seba dostať maximum. Nebude to jednoduché, ale sme pripravení, aby sme to zvládli," uviedol Koči pre kosiceonline.sk.

Na 45. ročníku košickej rely sa predstaví spolu 56 posádok. Trať s celkovou dĺžkou 506 km obsahuje rýchlostné skúšky v Herľanoch, Bogote, Ružíne, Jahodnej a na Bankove. "Urobili sme všetko pre to, aby sme záverečné podujatie sezóny zvládli a na jej konci oslavovali titul. Doma je to vždy najkrajšie, preto sa tešíme na jazdu pred známymi a kamarátmi," poznamenal Kočiho spolujazdec Radovan Mozner.