Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Remíza v madridskom derby potešila Barcelonu, Zidane sa tým netrápi

Lionel Messi (vľavo) z FC Barcelony a Gabriel Appelt z Leganés v zápase 12. kola španielskej La Ligy 18. novembra 2017 v Madride. Foto: TASR/AP

Barcelona potvrdila v 12. kole úlohu favorita a po dvoch góloch uruguajského útočníka Luisa Suareza a jednom Paulinha zdolala Leganes. Na čele tabuľky tak má už 34 bodov.

Barcelona 19. novembra (TASR) - Futbalisti FC Barcelona majú po sobotňajších zápasoch španielskej La Ligy dôvod na radosť ich najväčší konkurenti v boji o titul z posledných rokov Real Madrid a Atletico Madrid remizovali vo vzájomnom zápase 0:0 a na Kataláncov strácajú obaja už 10 desať bodov.

Barcelona potvrdila v 12. kole úlohu favorita a po dvoch góloch uruguajského útočníka Luisa Suareza a jednom Paulinha zdolala Leganes 3:0. Na čele tabuľky tak má už 34 bodov, keď okrem remízy s Atleticom ešte nezaváhala. Druhá je Valencia so sedembodovým mankom, no má k dobru nedeľňajší súboj na pôde Espaňolu Barcelona. Až za ňou nasledujú madridské veľkokluby.

V ich mestskom derby na štadióne Wanda Metropolitano pred návštevou 66.496 divákov mali viac z hry hostia z Realu. Držanie lopty bolo na ich strane, súpera limitovali k jedinej strele na bránku, no ani oni svoje šance nedokázali zužitkovať. "Zaslúžili sme si viac. Nedokázali sme streliť gól, ale nerobí mi to starosti. Vytvorili sme si dosť šancí, nedokázali sme ich zakončiť, ale to sa zmení. Možno nie za jeden či dva zápasy, ale zmení," povedal tréner obhajcu trofeje Zinedine Zidane.

Oba tímy tak stratili v boji o titul cenné body. Dvojciferné manko však zatiaľ Zidana príliš netrápi. "Barcelona určite stratí body, my len na sebe musíme tvrdo pracovať. Desať bodov je dosť, ale verím, že veci sa zmenia k lepšiemu pre nás," povedal.

Zidana po zápase viac trápilo zranenie kapitána Sergia Ramosa, ktorý pri šanci v šestnástke inkasoval kopanec do tváre od obrancu Lucas Hernandez a na druhý polčas už nenastúpil. Real si žiadal za zákrok penaltu, no rozhodca ju neodpískal. "Už nemohol pokračovať ďalej. Myslím si, že má zlomený nos. Testy ukážu, ako dlho bude mimo," povedal Zidane.

Ani skúsený obranca Marcelo sa príliš neobáva veľkej straty na vedúcu Barcelonu. "S Realom som bol už v horších situáciách a dokázali sme ich otočiť. Nemusíme myslieť na desaťbodovú stratu. Musíme sa sústrediť na našu prácu, pretože sme na správnej ceste. Pokúsime sa vyhrať všetky zostávajúce zápasy. Nič nie je nemožné. Napriek výsledku sme odohrali dobrý zápas," citoval ho portál goal.com.

Atletico si vypracovalo najväčšiu šancu v úvode po chybe obrany hostí. Angel Correa sa ocitol sám pred brankárom, ale netrafil. Ďalšia prišla až v závere zápasu, ale zmaril ju obranca Realu Raphael Varane. "Remíza bola spravodlivá," povedal tréner Atletica Diego Simeone. "Prvých 30 minút bolo z našej strany veľmi dobrých, potom začali prichádzať ich šance. Druhý polčas bol typický pre derby duel, oba tímy ho mohli strhnúť na svoju stranu. My sme mali veľké šance Correu a Gameira," povedal pre klubovú stránku.

Barcelona nemala s Leganes problémy a trénera Ernesta Valverdeho mohla okrem výhry a desaťbodového náskoku na Madridčanov tešiť aj strelecká forma Luisa Suareza, ktorý skóroval po päťzápasových suchotách. Tá potešila aj samotného útočníka. "Cítil som sa dobre a pomohol som tímu, to je najdôležitejšie. Moje góly nám pomohli získať tri body proti dobrému rivalovi," povedal Suarez.

Valverdeho však mrzí žltá karta pre Gerarda Piqueho, ktorý si tak nezahrá v nasledujúcom dôležitom stretnutí s druhou Valenciou. "Vedeli sme, že hrozí žltá karta, ale hlavný cieľ bol získať víťazstvo v tomto zápase a nelámať si hlavu nad ďalším," povedal Valverde.