Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Reprezentačný basketbalový rozohrávač Ihring posilnil maďarský Paks

Na snímke zľava Nikola Jovič (Srbsko) a Mário Ihring (Slovensko) v zápase A-skupiny kvalifikácie MS 2023 v basketbale mužov Slovensko - Srbsko 28. februára 2022 v Leviciach. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Paks obsadil v predchádzajúcom ročníku 9. pozíciu, posilnením o rozohrávača slovenského národného výberu romýšľa v novej sezóne na vyššie méty.

Paks 10. júla (TASR) – Slovenský basketbalový reprezentant Mário Ihring sa po roku vracia do maďarskej najvyššej súťaže. Dvadsaťpäťročný rozohrávač sa dohodol na kontrakte s klubom Atomerömü SE Paks.

Slovenský reprezentant si v predchádzajúcom ročníku zahral v nemeckom Syntainics MBC Weissenfels, v tamojšej Easy Credit BBL odohral 12 stretnutí s priemerom 6,8 bodu, 3,1 doskoku a 3,3 asistencií na zápas. Potom ho pribrzdilo zranenie, pre ktoré musel predčasne skončiť sezónu 2022/2023. "Teším sa, že budem súčasťou Paksu. Počul som len samé pozitíva, takže sa teším z toho, že som späť v Maďarsku. Verím, že budeme mať skvelú sezónu, ktorá prinesie samé úspechy a my budeme predvádzať produktívny a atraktívny basketbal, ktorý každý týždeň zaplní našu halu fanúšikmi," vyjadril sa Ihring pre oficiálnu klubovú webstránku.

Paks obsadil v predchádzajúcom ročníku 9. pozíciu, posilnením o rozohrávača slovenského národného výberu romýšľa v novej sezóne na vyššie méty. "Teším sa, že sme získali Mária. Bude mať veľkú rolu. Má veľké skúsenosti, ktoré nám veľmi pomôžu, keď bude potrebné skórovať alebo pomôcť ostatným," dodal tréner Ferenc Csirke.