Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Réway prelomil streleckú smolu dve desatiny sekundy pred sirénou

Hokejista Martin Réway Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenský hokejový útočník v drese Sparty Praha pomohol gólom k výhre 5:4 proti Karlovým Varom.

Praha 1. novembra (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Martin Réway sa na prvý presný zásah v drese Sparty Praha načakal poriadne dlho. Strelecký účet v najvyššej českej súťaži si otvoril až v piatkovom dueli 17. kola proti Karlovým Varom vo svojom jedenástom extraligovom štarte. Gólom pomohol Sparte k výhre 5:4 po predĺžení, navyše si pripísal aj asistenciu pri rozhodujúcom zásahu Jana Buchteleho.

Réwayov gól padol so sirénou oznamujúcou koniec druhej tretiny. Rozhodcovia uznali, že puk sa dostal do siete dve desatiny sekundy pred vypršaním času. "Akciu som rozbiehal za našou bránkou, to som na tabuli videl ešte nejakých 12 sekúnd. Potom som stratil prehľad a vôbec som nevedel, či sa to stihlo," uviedol pre iSport.cz talentovaný útočník, ktorý radšej na góly prihráva ako ich strieľa. Konzultácia s videorozhodcom sa dlho naťahovala, napokon však ukázal arbiter do stredu klziska. "Mohol som iba čakať a nijako sa tým nestresovať. To skôr spoluhráči si zo mňa na striedačke robili srandu, že to nemôžu uznať, pretože by som zlomil streleckú smolu."

Stále iba 19-ročný krídelník, ktorý vynechal v tejto sezóne niekoľko zápasov pre chorobu, si tak mohol vydýchnuť. "Človeka to pochopiteľne poteší. Lenže som tu kvôli tímu a pokiaľ sme vyhrávali, bol som v pohode. Ja som sa skutočne nemal prečo veľmi trápiť. Som hlavne rád, že som sa vrátil po chorobe, tie predošlé dve stretnutie to ešte nebolo ono. Teraz sa dostávam späť do formy," povedal Réway. Rodák z Prahy si v uplynulých dvoch domácich dueloch odsedel desaťminútový osobný trest. "Nie je to nič, čo by som si prial. Tentoraz som chcel súperovho útočníka dohrať a on sa predo mnou sklonil. Takže to vyzeralo škaredo, že som ho trafil do hlavy a za to som dostal automatický trest. Ťažko som mohol môj pohyb zastaviť. Rozhodne som nechcel nikoho zraniť, nikdy som nebol zákerný hráč. Nabudúce to bude snáď bez vylúčenia," dodal technický hokejista, ktorý v jedenástich zápasoch extraligovej sezóny nazbieral desať kanadských bodov (1+9).