Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Réway sa rozlúčil vo Fribourgu, ešte rok chce zostať v Európe

Na archívnej snímke slovenský hokejový útočník Martin Réway Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dvadsaťjedenročný útočník utrpel 23. januára v dueli s Zugom otras mozgu, keď ho nebezpečne fauloval Johan Morant.

Fribourg 14. marca (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Martin Réway ukončil pôsobenie vo švajčiarskom klube HC Fribourg-Gottéron. Ten v sobotu vypadol vo štvrťfinále play off NLA so Servette Ženeva, keď na jej ľade podľahol 1:4 a v sérii prehral tiež 1:4.

Réway v sobotu v zostave Fribourgu chýbal. Dvadsaťjedenročný útočník utrpel 23. januára v dueli s Zugom (3:4) otras mozgu, keď ho nebezpečne fauloval Johan Morant. Zranenie ho vyradilo na dlhšie obdobie, v tomto ročníku stihol odohrať za Fribourg iba 19 stretnutí, v ktorých nazbieral 21 bodov za osem gólov a 13 stretnutí. Do zostavy sa vrátil práve v ligovom súboji 27. februára so Ženevou (1:5), potom však opäť pre zranenie vypadol. Postupne sa jeho zdravotný stav zlepšil a v súčasnosti už naplno trénuje, v play off však nehral.

"Skvelá sezóna za mnou, hoci sme mohli dosiahnuť viac. Chlapci tvrdo pracovali, nemáme čo ľutovať. Budú mi chýbať všetci spoluhráči aj tréneri zo šatne. Prajem klubu všetko najlepšie a dúfam, že budúca sezóna bude úspešnejšia. Ďakujem za šancu hrať a chcem sa poďakovať aj fanúšikom, ktorí nás chodili podporovať aj na štadióny súperov. Aj keď sa nedarilo a za to si zaslúžia rešpekt," napísal mladý Slovák na sociálnej sieti.

Réwaya pred tromi rokmi draftoval klub NHL Montreal Canadiens, v ďalej sezóne sa však ešte do zámoria nechystá. "Ešte rok by som chcel zostať v Európe," dodal.