Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Réway povzbudil kolegov: Nedostante sa pod tlak

Na snímke hokejový útočník Martin Réway Foto: TASR/Pavel Neubauer

Práve dvadsaťročný útočník bol kapitán a líder tímu, ktorý si vlani vybojoval na šampionáte bronzové medaily.

Bratislava 25. decembra (TASR) - Nepripúšťajte si tlak a otázky o obhajobe tretieho miesta. Tieto slová odkázal Martin Réway slovenským hokejovým reprezentantom do Helsínk, kde už v sobotu odštartujú majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov.

Práve dvadsaťročný útočník bol kapitán a líder tímu, ktorý si vlani vybojoval na šampionáte bronzové medaily. Réway sa zúčastnil na troch šampionátoch tejto vekovej kategórie, no štvrtú účasť už nepridá. "Je čudné byť po štyroch rokoch v dvadsiatke doma a nebyť s chalanmi a nenadávať. Kto vymyslel, že majstrovstvá sveta sú v toto ročné obdobie," takto začal odkaz krajanom na svojom profile na sociálnej sieti Instagram.

"Každopádne chalani, nevšímajte si otázky, či idete obhájiť tretie miesto a podobne hlúpe otázky, ktoré vás zbytočne dostanú pod mediálny tlak. Nečítajte šport a vypnite na chvíľu od okolia. Sústreďte sa len na seba a verte jeden druhému. Každý zápas naplno za celý národ. Nech si môžete s pokojom po zápase pozrieť do očí a nemať zo seba hlúpy pocit. Všetci vám držíme palce, nech sa vám darí. Šťastné a Veselé všetkým," pokračoval.

Réway momentálne pôsobí vo švajčiarskom HC Fribourg-Gottéron. V najvyššej súťaži NLA odohral doteraz 10 zápasov s bilanciou päť gólov a osem asistencií. Sezónu odštartoval v Sparte Praha a dlho patril k lídrom v kanadskom bodovaní extraligy, no po nezhode s vedením z klubu odišiel.