Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Riapoš a Ludrovský získali na MS bronz vo štvorhre

Na snímke sprava Martin Ludrovský a Ján Riapoš (obaja Slovensko) počas zápasu mužskej štvorhry Slovensko - Taiwan v skupinovej fáze na majstrovstvách sveta družstiev v stolnom tenise telesne postihnutých v Bratislave 19. mája 2017. Foto: TASR/Pavol Neubauer

Svetový šampionát sa koná po štyroch rokoch za účasti 51 krajín a viac ako 370 kvalifikovaných športovcov.

Granada 8. novembra (TASR) - Slovenská reprezentácia získala na svetovom šampionáte v parastolnom tenise v Granade bronz vo štvorhre v skupine MD4, o ktorý sa postarali Ján Riapoš a Martin Ludrovský.

Vo štvrťfinále zdolali súperov z Egypta, no v semifinále skončili na raketách kórejskej dvojice Park, Cha 0:3. "Bol to vyrovnaný zápas, ale športová šťastena sa viac priklonila na stranu súpera. Mali sme k dispozícii päť setbalov v prvom a treťom sete, no nedokázali sme ich využiť, za čo nás súper potrestal. Zvykáme si na veľa nových zmien, preto môžem hodnotiť bronzovú medailu ako úspech na ceste v kvalifikácii PH Paríž 2024," povedal pre paralympic.sk Riapoš, pre ktorého sú MS ôsme v poradí a táto medaila celkovo piata (2-0-3).

Svetový šampionát sa koná po štyroch rokoch za účasti 51 krajín a viac ako 370 kvalifikovaných športovcov. Okrem Riapoša a Ludrovského na ňom štartujú aj Miroslav Jambor, Alena Kánová a Boris Trávníček.