Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Richard LINTNER exkluzívne: Jágra možno uvidíme aj na Slovensku

Šéf spoločnosti Pro-Hokej, ktorá riadi našu najvyššiu hokejovú súťaž, Richard Lintner v štúdiu TABLET.TV. Foto: TABLET.TV

Šéf našej najvyššej hokejovej súťaže Richard Lintner mal v poslednom čase starostí vyše hlavy, a tak sme s ním v štúdiu TABLET.TV prebrali udalosti uplynulých dní.

Bratislava 3. februára (Teraz.sk) – V nominácii hokejovej reprezentácie SR, ktorá sa už o pár dní predstaví na ZOH v juhokórejskom Pjongčangu, sa objavilo 10 mien z našej najvyššej súťaže. Po jej zverejnení však vzniklo v slovenskom hokeji určité napätie, a tak sme si do televízneho štúdia TABLET.TV pozvali jedného z najpovolanejších – šéfa Tipsport Ligy Richarda Lintnera. Okrem toho sme sa s ním porozprávali aj o blížiacom sa All Star Cupe, o tom, či by sa v súvislosti s ním mohol na Slovensku objaviť fenomenálny český hokejista Jaromír Jágr, no v krátkosti aj o aktuálnom ročníku súťaže, ktorej šéfuje.

Na olympiáde v juhokórejskom Pjongčangu (9.–26. februára) sa predstaví až desať hokejistov zo slovenskej Tipsport Ligy – obranca Tomáš Starosta z Trenčína a deväť útočníkov Miloš Bubela, Patrik Lamper a Tomáš Surový z Banskej Bystrice, Ladislav Nagy a Marek Hovorka z Košíc, Michal Krištof a Matej Paulovič z Nitry, Peter Ölvecký z Trenčína a Matúš Sukeľ z Liptovského Mikuláša. „Tento počet bol pre mňa príjemným prekvapením a to, že sa tak stane, je skvelou vizitkou práce v našich kluboch. Ak mám byť úprimný, ja osobne som očakával, že sa v olympijskej nominácii objaví šesť až osem hráčov z našej najvyššej súťaže, ale že ich bude ešte viac, som nečakal, a o to viac ma to teší. Je to skvelé,“ rozhovoril sa Richard Lintner.

POZRITE SI CELÚ TELEVÍZNU DEBATU S RICHARDOM LINTNEROM:



Kým zo súťaže, ktorej šéfuje, sa na podujatí pod piatimi kruhmi predstaví spomínaná desiatka hokejistov, z bratislavského Slovana, ktorý pôsobí v nadnárodnej KHL a pri vstupe do tejto súťaže sa o ňom hovorilo ako základni pre slovenskú reprezentáciu, sa pre zmenu neobjaví ani jeden. „Priznám sa, že v prvom momente som si to ani neuvedomil, všimol som si to až neskôr, keď sa o tom začalo diskutovať. V každom prípade to je predovšetkým otázka pre generálneho manažéra Mira Šatana a tréner Craiga Ramsayho,“ pokračoval Lintner, ktorý dúfa, že slovenskí hokejisti sa v Pjongčangu postarajú o prekvapenie.

Kluby sa zachovali chlapsky


Po zverejnení nominácie nastali v Tipsport Lige rôzne šumy, ktoré takmer zapríčinili, že na olympiádu necestoval jeden z asistentov hlavného trénera reprezentácie SR, a zároveň šéf banskobystrickej lavičky Vladimír Országh. Zaujímavosťou je, že ten bol svojho času v národnom tíme spoluhráčom Richarda Lintnera a práve oni dvaja mali leví podiel na semifinálovom výhre nad Švédskom na MS 2002 (3:2 po samostatných nájazdoch, Országh strelil gól na 1:2, Lintner premenil rozhodujúci nájazd), kde sa Slovensko tešilo z dosiaľ jediného titulu majstra sveta. „Osobne som deklaroval záujem o to, aby Vlado na olympijské hry cestoval a myslím si, že mnoho ľudí urobilo k tomu veľmi veľa krokov. V tomto prípade by som rád ocenil prístup ostatných deviatich tipsportligových klubov. Tie totiž v istom zmysle museli obetovať niektoré výhody, ktoré by z toho mohli vzniknúť a naopak, postavili sa k tejto situácii chlapsky,“ vysvetlil riaditeľ Pro-hokeja.

Počas olympiády však čaká hokejových priaznivcov na Slovensku aj jeden veľký sviatok. V sobotu 17. februára je v Bratislave na programe All Star Cup, na ktorom sa o celkový triumf pobijú výbery slovenskej Tipsport Ligy, českej extraligy, nemeckej DEL-ky a nadnárodnej EBEL ligy. Ako vznikla myšlienka takéto podujatie zorganizovať? „Keďže naša liga bola za posledné roky jedinou, ktorá organizovala All Star zápasy, tak počas toho vlaňajšieho som pozval šéfa českej najvyššej súťaže Jozefa Řezníčka, s ktorým sme sa veľa rozprávali. Ten našu debatu preniesol na zasadnutie organizácie Hockey Europe, kde téma spoločnej exhibície zaujala aj niektorých ďalších kolegov. Mojou podmienkou však bolo, aby sa minimálne prvý ročník konal na Slovensku, s čím všetci súhlasili, a tak už o pár dní sa majú hokejoví fanúšikovia naozaj na čo tešiť,“ ozrejmil Lintner s tým, že na turnaji sa bude hrať spôsobom 3 na 3 každý tím s každým, zápasy potrvajú 2x15 minút a každé mužstvo bude mať tucet korčuliarov a dvoch brankárov. Tabuľka určí výsledné poradie po poslednom súboji, ktorý obstarajú slovenská a česká liga.



Pred pár dňami sa vrátila do rodných Čiech nestarnúca hokejová legenda Jaromír Jágr, ktorá podpísala zmluvu s prvoligovým Kladnom. Ak by však tomuto klubu nevyšiel boj o extraligu, mohol by sa ešte v aktuálnej sezóne objaviť aj v drese Třinca z najvyššej súťaže. Je teoreticky reálna účasť tohto fenomenálneho hokejistu aj na bratislavskom podujatí? „Jedným očkom sledujem situáciu okolo jeho návratu a možno verejnosti nie je úplne známe, že Petr Nedvěd, ktorý je generálnym manažérom českého výberu, je zároveň aj veľmi dobrý kamarát s Jágrom. Vedel by som si teda predstaviť, že za istých okolností by možno Jágr na tomto podujatí nenastúpil, ale prišiel do Bratislavy ako hosť. Fakt je ten, že Kladno má práve v tú sobotu na programe domáci zápas, takže asi to bude komplikované, ale nevylučujem, že by sa aj také niečo mohlo stať,“ dodal Richard Lintner.