Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Richard Šikyňa na celkovom 3. mieste v MM-ČR

Na snímke Richard Šikyňa. Foto: Facebook Richard Šikyňa #102

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia, jazdiaci na KTM 250 SXF, hosťoval počas českého seriálu v partnerskom tíme JD191 KTM Racing Team. Do cieľa prvej jazdy pretekov prišiel na 3. mieste.

Vranov 18. septembra (TASR/Teraz.sk) - Slovenský motocyklový pretekár Richard Šikyňa si pripísal ďalší významný úspech v kariére. V pretekoch Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky obsadil celkové 3. miesto. Rozhodlo o tom posledné podujatie seriálu MM-ČR, ktoré sa konalo v českom Vranove.

Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia, jazdiaci na KTM 250 SXF, hosťoval počas tohtoročného českého seriálu v partnerskom tíme JD191 KTM Racing Team. Do cieľa prvej jazdy pretekov v českom Vranove pri Brne prišiel na 3. mieste a pripísal si 20 bodov do priebežného hodnotenia seriálu a posunul sa o 4 body pred českého jazdca Dušana Drdaja na 3. priečku. Tento výsledok sa napokon stal kľúčovým, keďže pre neregulárne podmienky na trati boli druhé jazdy zrušené. Richard Šikyňa sa tak stal druhým vicemajstrom Českej republiky a po titule Medzinárodného majstra Slovenska tak získal ďalšie vynikajúce umiestnenie v triede MX2.

„Preteky boli veľmi náročné, ako už pred mňa, tak aj pre techniku a môjho mechanika. V nedeľu pršalo skoro celý deň a tak sme mali na trati poriadne blato. Štart v prvej jazde sa mi podaril, bol som tretí. Hneď v 1. kole som sa dostal na 2. miesto, ale za polovicou jazdy som musel zahodiť okuliare a mal som aj nejaké problémy pri obiehaní jazdcov o kolo. Prepadol som sa až na 5. miesto, ale vyhol som sa pádom a v cieli z toho bolo nakoniec 3. miesto. Druhé jazdy rozhodcovský zbor zrušil a tak som skončil tretí aj celkovo. V súčte bodov za celú sezónu mi to nakoniec tiež vyšlo na bedňu. Bolo veľmi príjemné stáť na pódiu za absolútne 3. miesto v tak náročnej súťaži, akou sú MM-ČR," uviedol Šikyňa.

Ďalší Slovák Tomáš Šimko sa v kráľovskej disciplíne MX1 v celkovom hodnotení seriálu umiestnil na 3. mieste, keď mu preteky nevyšli podľa predstáv a neudržal si priebežnú 2. priečku.


MM-ČR, trieda MX2, konečné poradie:



1. Martin Krč Martin (SZA Stav Racing Team, KTM),
2. Sulivan Jaulin (Buksa/Ados KTM Team, KTM),
3. Richard Šikyňa (JD191 KTM Racing Team, KTM),
4. Bence Szvoboda (Buksa/Ados KTM Team, KTM),
5. Petr Smítka (Hulho Motocross Team, KTM)


MM-ČR, konečné poradie:



1. Bence Szvoboda 345 bodov,
2. Sulivan Jaulin 294,
3. Richard Šikyňa 228,
4. Dušan Drdaj 224,
5. Patrik Liška 213.