Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Riiber vynechá stredajšiu súťaž na strednom mostíku

Na archívnej snímke z 29. januára 2022 Nór Jarl Magnus Riiber. Foto: TASR/AP

Štvornásobný majster sveta v uplynulých rokoch dominoval severskej kombinácii.

Peking 7. februára (TASR) - Nórsky reprezentant v severskej kombinácii Jarl Magnus Riiber nebude pre koronavírus štartovať v stredajšej súťaži na strednom mostíku na zimných olympijských hrách v Pekingu. Dvadsaťštyriročný Nór mal pozitívny test vo štvrtok a bol prvým členom nórskej výpravy, ktorý musel nastúpiť do karantény.

Riiber podľa informácií, ktoré TASR prebrala od DPA dúfa, že stihne obe podujatia na veľkých mostíkoch v utorok (15. februára) a vo štvrtok (17. februára). Karanténa na tohtoročných ZOH trvá v prípade nákazy ochorením Covid-19 desať dní, pokiaľ sa nakazený skôr nepreukáže dvomi negatívnymi PCR testami v priebehu 24 hodín.

Štvornásobný majster sveta v uplynulých rokoch dominoval severskej kombinácii. Veľký krištáľový glóbus za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári získal v rokoch 2019-2021. V prebiehajúcej sezóne ho trápilo zranenie chrbta, no v generálke na hry v rakúskom Seefelde obsadil už 3. priečku. Okrem toho je držiteľ striebornej medaily zo ZOH 2018 v Pjongčangu v tímovej súťaži na veľkom mostíku.