Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

VIDEO: Rinaldo dostal za zákrok na Letanga osemzápasový dištanc

Ilustračné foto. Foto: TASR

Vedenie zámorskej hokejovej NHL potrestalo útočníka Philadelphie Zaca Rinalda osemzápasovým dištancom za jeho zákrok na obrancu Pittsburghu Krisa Letanga v minulotýždňovom stretnutí.

Philadelphia 27. januára (TASR) - Vedenie zámorskej hokejovej NHL potrestalo útočníka Philadelphie Zaca Rinalda osemzápasovým dištancom za jeho zákrok na obrancu Pittsburghu Krisa Letanga v minulotýždňovom stretnutí. Informoval o tom portál tsn.ca.



Rinaldo narazil Letanga zozadu na mantinel dávno po odohratí puku, za čo dostal od rozhodcov trest na 5 min plus DKZ. Obranca "tučniakov" zostal po zákroku niekoľko minút na ľade, do hry sa už nevrátil. Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL následne predvolalo Rinalda na disciplinárne konanie, čo hráč odmietol a tak prebehol medzi nimi iba telefonický rozhovor. Rinaldo "vyfasoval" napokon osemzápasový trest, keďže ho disciplinárka považuje za opakovaného vinníka. Dvadsaťštyriročný krídelník si už minulú sezónu odsedel štyri zápasy po tom, čo nedovolene zasiahol hlavu obrancu Buffala Chada Ruhwedela.