Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 14. jún 2024Meniny má Vasil
< sekcia Šport

Ristoskov si po chybných verdiktoch dlhší čas nezapíska

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Na rozhodcu sa sťažoval klub CSKA Sofia kvôli extrémne neobjektívnemu rozhodovaniu.

Sofia 2. novembra (TASR) - Bulharský futbalový zväz pozastavil činnosť na dobu neurčitú rozhodcovi Hristovi Ristoskovovi po tom, ako sa počas stredajšieho zápasu Bulharského pohára medzi CSKA Sofia a PFC Ludogorets dopustil viacerých chybných verdiktov.

"Pozastavili sme mu činnosť a v súťažných zápasoch ho dlhšiu dobu neuvidíte," povedal šéf komisie rozhodcov Nikola Dzhuganski.

Tridsaťjedennásobný bulharský šampión po zápase podal sťažnosť proti "extrémne neobjektívnemu rozhodovaniu" a požiadal BFU, aby vylúčila Ristoskova z ich ďalších zápasov. "Nikdy som niečo podobné nevidel, toto nebolo normálne. Moja túžba hrať futbal sa po takýchto zápasoch vytráca. Museli by ste byť slepí, aby ste si nevšimli, čo sa tam dialo," povedal kapitán CSKA Ivan Bandalovski.

Ristoskov čelil útokom aj v minulosti. Pár týždňov po mestskom derby medzi CSKA Sofia a Levski Sofia v roku 2006 ho prepadli traja zamaskovaní muži. V roku 2008 ho potrestala BFU za chybné rozhodnutia v domácich zápasoch. Po tomto verdikte odišiel 41-ročný arbiter do Rakúska, kde pôsobil v nižších súťažiach.

Minulý rok zase priznal, že mu v roku 2007 ponúkli úplatok 100.000 dolárov za ovplyvnenie duelu medzi Neftči Baku z Azerbajdžanu a rakúskym SV Ried v predkole Pohára UEFA. Ristoskov vyhlásil, že túto ponuku odmietol.

Informovala agentúra Reuters.