Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Riszdorferovci otvorili v Komárne Olymp center

Foto: TASR

Minister školstva Dušan Čaplovič vyzdvihol, že vynikajúci reprezentanti, ktorí preslávili v minulých rokoch Slovenskú republiku, dokazujú, že sa chcú venovať v prvom rade mladej generácii.

Komárno 16. februára (TASR) - Slovenskí rýchlostní kanoisti Michal a Richard Riszdorferovci v sobotu za účasti prezidenta SR Ivana Gašparoviča a ministra školstva Dušana Čaploviča otvorili centrum voľného času v Komárne - Olymp center.

"Centrum stavali sedem mesiacov a náklady, ktoré nám to zhltlo, je 850.000 eur a ešte, bohužiaľ, zatiaľ nemáme dokončenú časť wellnes, ktoré si budú vyžadovať ďalšie náklady.

Hlavným cieľom tohto zariadenia je osloviť celé rodiny s deťmi. Je tu fitnes centrum, je tu Jump Land a je tu wellness zóna, sú tu vizážistky, takže vlastne celá rodina si nájde tú svoju aktivitu,"
povedal pre TASR Michal Riszdorfer.

Centrum voľného času v Komárne - Olymp center.
Foto: TASR/Ladislav Vallach


"Športovci, ktorí zvyčajne končia, majú problém, čo ďalej so životom. Títo dvaja majú svoj cieľ, aj potom, keď nebudú aktívni športovci a tento cieľ, je niečo, čo bude slúžiť každému, ktorý bude mať záujem starať sa o svoje zdravie, svoje telo a ktorí budú chcieť stráviť svoj voľný čas v príjemnom prostredí," povedal v otváracom prejave Gašparovič.






Čaplovič vyzdvihol, že olympionici a vynikajúci reprezentanti, ktorí preslávili v minulých rokoch Slovenskú republiku, dokazujú to, že sa chcú venovať v prvom rade mladej generácii.