Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Záujem o útočníka Demjana neutícha, najbližšie má k Waaslandu-Beveren

Na snímke Róbert Demjan (v červeno-bielom drese), ktorý v minulosti hrával aj za FK Viktoria Žižkov. Foto: TASR

Skúsený 30-ročný útočník, ktorý dal v drese tímu Podbeskidzie Bielsko-Biala v uplynulej sezóne 14 ligových gólov, momentálne preferuje ponuku belgického klubu Waasland-Beveren.

Bratislava 28. júna (TASR) - O služby najlepšieho kanoniera poľskej futbalovej ligy Róberta Demjana má záujem hneď viacero európskych klubov. Skúsený 30-ročný útočník, ktorý dal v drese tímu Podbeskidzie Bielsko-Biala v uplynulej sezóne 14 ligových gólov, momentálne preferuje ponuku belgického klubu Waasland-Beveren. Informoval o tom portál profutbal.sk.

Pre Demjana je trinásty tím belgickej Jupiler Pro League voľbou číslo jeden. "Čoskoro odletíme na rokovania ohľadom novej zmluvy. Teda skôr pôjde už iba o dotiahnutie rôznych detailov. Zároveň chceme, aby si hráč pozrel štadión a aj zázemie, pretože do nového klubu chce prísť s celou rodinou," konštatoval pre profutbal.sk Michal Holeščak z agentúry HMP-Sport Management. "Stále však nie je stopercentne isté, že Róbert (Demjan) zakotví v Belgicku. V ostatných dňoch sme totiž dostali veľmi zaujímavú ponuku z dánskej Superligy."

O bývalého hráča Slavoja Trebišova, Matadoru Púchov či Viktorie Žižkov majú záujem aj ďalšie kluby. "Boli sme v kontakte aj s klubmi z Grécka, Cypru, Rumunska či Turecka, no chceme, aby mal hráč istoty, takže neplánujeme ísť do nejakého rizika," povedal Michal Holeščak.

Rodák z Levoče sa netají tým, že by si chcel ešte zahrať aj Ligu majstrov. "Belgický Waasland-Beveren skončil v minulej sezóne v strede tabuľky, takže v tomto prípade si Robo v Európe nezahrá. V Dánsku sú v hre dva kluby - jeden bude nováčik v najvyššej súťaži a druhý bude hrať predkolo európskych pohárov," uzavrel tému Holeščak.